Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Trei condiții esențiale pentru o bună funcționare a unităților CIP

Autor: Mircea Demetervineri, 30 august, 2019

În aplicațiile cu standarde ridicate de igienă, cum ar fi producția alimentară, igiena este deosebit de importantă, iar unitățile CIP își au importanța lor. Toate conductele și tuburile trebuie spălate regulat cu agenți de curățare pentru a îndepărta bacteriile, reziduurile chimice și biologice și pentru a preveni răspândirea microorganismelor, ceea ce poate avea un efect negativ asupra calității produsului. Specialiștii de la Burkert oferă trei sfaturi importante în acest sens.

 

Astfel, instalațiile permanente sau portabile asigură curățarea minuțioasă a rezervoarelor, conductelor și tuburilor fără reziduuri, prin spălarea completă a sistemului cu apă și un agent alcalin, acid sau dezinfectant. Senzorii și supapele de înaltă precizie sunt utilizate pentru contorizarea precisă a mediului și un proces eficient de curățare. În acest sens, trebuie respectate trei condiții esențiale:

 

  1. Mai întâi, procesul de spălare mecanică îndepărtează reziduurile de suprafață cu o presiune suficientă și un debit controlat.
  2. Reacțiile chimice rezultate în urma contactului cu produsul de curățare se descompun, apoi se elimină reziduurile fine.
  3. Un proces de sterilizare final elimină orice bacterii și microorganisme rămase.

 

În mod ideal, procesul de curățare trebuie efectuat fără demontare manuală sau intervenție activă din exterior. În plus, procesul de curățare trebuie să fie eficient, pentru a preveni pierderile de căldură și pentru a minimiza consumul de apă.

 

Prin urmare, în timpul planificării sistemului este necesar să includeți o instalație adecvată Clean in Place care să îndeplinească cerințele de igienă. Unul dintre cei mai importanți factori este aici interacțiunea coordonată a componentelor. Având o experiență extinsă pe segmente și un portofoliu larg de produse constând în componente compatibile optim, putem asigura o soluție curată și eficientă în aproape orice aplicație.

 

O soluție CIP curată și eficientă necesită nu numai combinația potrivită de agenți de curățare, ci și componente fiabile. La rândul lor, ventilele de proces sunt responsabile de distribuția fiabilă a diferitelor fluide. În funcție de cerințele igienice și aplicația particulară, se pot utiliza diferite tipuri de supape, cum ar fi robinetele cu diafragmă, electrovalve și pompe de dozare.

ANPC a constatat încă o dată jalea din piețele Bucureștiului
Autor: meatmilk  /   luni, 16 septembrie 2019

(Comunicat) Echipe de comisari din cadrul CRPCR Bucuresti-Ilfov au efectuat un numar de 13 actiuni de control pentru verificarea respectarii prevederilor legale din domeniul protectiei consumatorilor in Piata 16 Februarie, din Bucuresti.   “In centrul atentiei noastre se afla consumatorul. Indiferent de posibilitatile financiare ale...

ANPC: Proiect de Ordin cu privire la campaniile promoționale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 septembrie 2019

(Comunicat ANPC) Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prin Direcția Generală Control și  Supraveghere Piață și Armonizare Europeană,  a propus pentru consultare publică, la data de 29.08.2019, un Proiect de Ordin pentru informarea consumatorilor de către operatorii economici cu privire la continuarea...