Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Trei lecții învățate la SIAL Paris 2018

Autor: Nora Marinvineri, 2 noiembrie, 2018

Expoziția internațională de produse alimentare SIAL a reunit peste 7.200 de expozanți din 119 țări la Parc des Expositions din Paris, pentru a prezenta cele mai recente produse din industria alimentară și a băuturilor.

 

Producătorii de carne și rețelele comerciale din întreaga lume au lansat vizitatorilor câteva subiecte presante din ultimul an, cum ar fi sistemele braziliene de siguranță alimentară și bolile animalelor, și cum intenționează să combată aceste provocări.

 

Cu toate acestea, nu toate subiectele au fost negre, la standuri fiind expuse o multime de produse interesante, care s-au constituit în adevărate lecții pentru viitor, mai ales că evenimentul din acest an s-a concentrat pe viitorul alimentelor, prin cele mai recente inovații internaționale.

 

Directorul executiv al SIAL, Nicolas Trentesaux, a declarat că inovarea a fost „înfloritoare” în întreaga industrie alimentară, ceea ce a fost un semn important pentru creștere și creativitate. Iată, așadar, trei lecții învățate din această ediție:

 

Alternative la carne, o tendință care se accentuează

 

Se pare că nu se oprește tendința de creștere rapidă a proteinelor pe bază de plante. Giganti precum Vivera si Beyond Meat au fost printre cei care au atras atentia. Vivera a prezentat cel mai recent produs, Veggie Quarter Pounder, care a fost lansat de retailerul britanic Sainsbury’s la începutul lunii octombrie, în timp ce Beyond Meat și-a anunțat intenția de a-și extinde produsele pe piața europeană, toate fiind fabricate cu înlocuitori de carne.

 

Lecția inovării

 

Un accent major la show-ul din acest an a fost pus pe o serie de produse inovatoare din întreaga industrie, iar noile realizări au impresionat cu siguranță. Am fost martorii unei unități de afaceri a companiei JBS, Seara, lansând o linie de pui fără antibiotice, în Dubai, fapt care arată că producătorii se ocupă de cererile crescânde ale consumatorilor.

 

Între timp, producătorul francez de carne Loeul & Piriot a câștigat premiul Innovations Awards pentru categoria Carne. Produsul câștigător a fost fabricat din iepure nemodificat genetic.

 

Creșterea afacerilor nou-înființate

 

Numărul de companii din industria cărnii care și-au făcuyt debutul la spectacol a fost încurajator. Firme, cum ar fi Meatless Farm Co, care a fost înconjurată doar o perioadă scurtă de timp, își propun deja să atingă un nivel înalt pe principalele piețe internaționale. Compania franceză Epi Foods, specializată în proteinele vegetale, a fost aleasă de un grup pentru a-și prezenta produsele la laboratorul Future Lab. Această platformă a fost împărțită în trei zone, pentru ca vizitatorii să poată vedea ce s-ar putea întâmpla în sectorul alimentar și al băuturilor până în 2030, tendința evidențiată fiind, din nou, cea a renunțării la carne. (Nora Marin-Corespondență de la Paris)

FAO: Progresele privind securitatea alimentară și nutriția stagnează în Europa
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 decembrie 2018

(Comunicat) Peste 14 milioane de adulți și circa 4,7 milioane de copii din Europa și Asia Centrală suferă de nesiguranță alimentară severă - așa cum este definită de Scala de Experiență în Insecuritatea Alimentară (FIES în engleză) potrivit unui raport publicat astăzi de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și...

Acordul USMCA, dezastruos pentru Industria laptelui din Canada
Autor: Nora Marin  /   joi, 6 decembrie 2018

  După câteva luni de încordare și o vară tumultoasă, plină de litigii comerciale între Statele Unite, Canada și Mexic, cele trei națiuni nord-americane au semnat oficial Acordul SUA-Mexic Canada (USMCA), desființând Acordul de comerț liber Nord-American anterior (NAFTA ).   La summitul G20 de la Buenos Aires,...