Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

În trei zile, 80 de cazuri de evaziune cu produse din carne

Autor: Ilie Stoianmarți, 1 octombrie, 2013

Poliția Română a descoperit peste 80 de infractiuni in urma unor controale efectuate la 889 societati comerciale, in urma unei actiuni coordonate, saptamna trecuta, pe linia combaterii evaziunii fiscale si a fraudelor intracomunitare în domeniul importurilor si comercializării de carne si produse din carne congelate. Amenzile aplicate au fost de circa un milion de lei.

Verificarile au fost facute la agențtii economici din marile complexe comerciale si din 10 complexe comerciale en-gross din Bucuresti si judetul Ilfov, în vederea stabilirii operatiunilor si circuitelor comerciale derulate de societătile comerciale, informează Agroazi.

S-a avut în vedere identificarea si tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăsurarea de operatiuni de achizitie intracomunitară/import, fără evidentierea activitătilor comerciale. Prejudiciul total cauzat prin aceste ilegalități a fost estimat la 6.820.631 de lei.

Nici transporturile catre capitala de produse din carne nu au scapat de ochii vigilenti ai politistilor. Astfel, cei de la Rutieră au instituit filtre pe principalele căi de acces în Capitală, cât si în judetele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu si Călărasi.

Au fost identificate, în vederea confiscării, 117.948 kg de mărfuri din categoria carne si produse din carne congelate, precum si alte mărfuri, în valoare totală de 576.860 de lei, a căror provenientă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidențele contabile ale societătilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, continuându-se cercetările în vederea stabilirii legalității operatiilor comerciale desfășurate. Au fost aplicate 1.031 de sancțiuni contraventionale, în valoare totală de 927.091 de lei. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...