Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Trichineloză în Arad

Autor: Meat MIlkmiercuri, 8 ianuarie, 2014

Campania dusă de Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de tri­chineloză a dat până acum rezultate. Conform directorului instituţiei, Viorel Agud, anul acesta, niciun arădean nu a fost depistat cu trichineloză.

Trebuie spus însă că, în urma analizelor făcute, după sacrificarea porcilor, unul dintre animale a trebuit să fie confiscat. “Am avut un caz pozitiv la un porc, într-o localitate lângă Arad. Animalul a fost confiscat şi dus la incinerator. Am făcut apoi documenţaţia pentru despăgubirea proprietarului, care se va face la preţul pieţii”, a declarat Agud.

În ceea ce priveşte banii pe care trebuie să-i primească proprietarul animalului, trebuie spus că aceştia vor fi viraţi de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Veterinarii au atras atenţia ară­denilor, înainte de sărbători, că dacă  consumă carne de porc care nu este supusă controlului sanitar veterinar se supun unor riscuri imense. (glsa.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...