Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Trichineloza in judetul hunedoara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Primele doua cazuri de infestare cu trichineloza la porcii sacrificati pentru Craciun au fost depistate in doua gospodarii din comunele hunedorene Bretea Romana si Pui, iar autoritatile sanitar-veterinare insista ca oamenii sa faca analizele de laborator pentru depistarea parazitului.

‘Primul caz de trichineloza a fost depistat la un porc sacrificat in Bretea Romana, animalul fiind cumparat de catre gospodari. Al doilea caz este in satul Galati din comuna Pui, porcul fiind crescut in gospodarie de catre proprietari’, a explicat duminica directorul adjunct al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Hunedoara, Radu Iordache.

Carnea si produsele de la acesti porci au fost incinerate, urmand ca proprietarii animalelor sa fie despagubiti la valoarea de piata a animalelor.
Reprezentantii DSVSA au apreciat ca in gospodariile populatiei din judetul Hunedoara vor fi sacrificati pana la Craciun circa 20.000 de porci.

Medicii veterinari le recomanda oamenilor sa verifice carnea de porc in laborator printr-un examen trichineloscopic in vederea prevenirii imbolnavirilor de trichineloza. In judetul Hunedoara sunt 55 de circumscriptii sanitar-veterinare unde pot fi efectuate aceste analize, costul unei astfel de proceduri fiind de 12 lei.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...