Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Trichineloză în Petroşani

Autor: Meat MIlkvineri, 21 februarie, 2014

Inspectorii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Hunedoara au depistat un focar de trichineloză în Petroşani. Potrivit acestora, din fericire, nimeni nu a consumat carnea infestată.

Perioada tăierii porcului a trecut dar cu toate acestea focarele de trichineloză le dau bătăi de cap inspectorilor DSV. În cursul zilei de marţi, inspectorii din cadrul DSVSA Hunedoara au primit o atenţionare de urgenţă, prin care au fost înştiinţaţi de prezenţa unui focar de trichineloză în Petroşani. Specialiştii   s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au confiscat carnea infestată şi au incinerat-o. Din fericire, focarul a fost distrus iar oamenii nu au apucat să consume carnea contaminată. Specialiştii recomandă populaţiei să nu consume carne de porc neexaminată trichineloscopic şi să evite achiziţionarea acesteia din alte locuri decât magazinele specializate.

“Este foarte important ca şi hunedorenii să consume carne doar din locuri autorizate şi verificate. Totodată, recomandăm consumatorilor să efectueze cărnii de porc sacrificate în gospodăria proprie un control trichineloscopic, în centrele autorizate ale autorităţilor sanitar-veterinare”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSVSA Hunedoara, Leontin Laslău.

(Glasul Hunedoarei)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...