Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Trump câștigă: China elimină taxele la importul cărnii de porc din Statele Unite!

Autor: Mircea Demetervineri, 20 septembrie, 2019

Potrivit postului de televiziune chinez CCTV, carnea de porc din SUA este una dintre mărfurile care nu va mai fi supusă tarifelor de către guvernul de la Beijing, ca parte a războiului comercial dintre cele două țări.

 

Comentând anunțul, președintele Consiliului Național al Producătorilor de Porci din Statele Unite, David Herring, a declarat: „Dacă rapoartele mass-media sunt corecte, aceasta este o veste foarte binevenită. Chinezii au plasat tarife punitive de 60% pe majoritatea produselor din carne de porc din SUA, ducând rata tarifară efectivă la majoritatea cărnii de porc din SUA la 72%. ”

 

Herring a explicat care a fost impactul tarifelor asupra porcului american. „Potrivit economistului Dermot Hayes, economistul Universității de Stat din Iowa, represaliile chinezești de pe carnea de porc din SUA au ras câte 8 dolari din prețul fiecărui porc vândut în Statele Unite pentru mai bine de un an.

 

Majoritatea concurenților noștri se confruntă doar cu un tarif de 12% la exporturile de carne de porc în China. Carnea de porc este oarecum unică, având în vedere că este cea mai importantă proteină consumată în China, reprezentând o parte semnificativă a indicelui prețurilor de consum. ”

 

Un motiv suspectat pentru suspendarea tarifelor este creșterea incidentelor de pestă porcină africană: „În plus, carnea de porc este insuficientă în China, deoarece pesta porcină africană a făcut ravagii în efectivele de porci chinezești și a redus semnificativ producția de porc”, a spus Herring, citat de Global Meat News.

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...

Cresc exporturile braziliene de carne de pasăre și de porc
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 30 august 2019

Sectorul brazilian al cărnii traversează o perioadă favorabilă, de vreme ce, deja crescute, se estimează că exporturile de păsări de curte și carne de porc braziliene vor crește constant pentru restul anului, determinate de cererea asiatică.   Cercetările realizate de Asociația braziliană de proteine ​​animale (ABPA)...