Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tulcea: delfini morti, gasiti in plasele pescarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisariatul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD) a identificat cinci exemplare de delfini morti in timpul primei actiuni de control pe Marea Neagra din acest an, informeaza Agerpres.

In urma acestui control, am tras concluzia ca, prin folosirea uneltelor de pescuit fixe in Marea Neagra, se afecteaza fondul piscicol prin capturarea de puiet de sturion – in special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion, acesta incurcandu-se in plasele cu ochiul mic, iar cele cu ochiul de plasa mare distrug specii protejate si interzise capturarii, se arata in comunicatul de presa remis de Comisariatul RBDD.

In timpul actiunii au fost confiscate 15 ohane (unelte pentru capturarea sturionilor – n.r.), precum si sase setci, in uneltele de pescuit aflandu-se scrumbie si pastrugi, 28 de exemplare de pastrugi fiind in stare vie care au fost eliberate in mediul natural.

Potrivit comunicatului de presa semnat de prim-comisarul Costel Ifrim, in urma actiunii s-au intocmit sesizari penale pe numele a doua persoane din localitatea Sfantul Gheorghe, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...