Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tulcea: delfini morti, gasiti in plasele pescarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisariatul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD) a identificat cinci exemplare de delfini morti in timpul primei actiuni de control pe Marea Neagra din acest an, informeaza Agerpres.

In urma acestui control, am tras concluzia ca, prin folosirea uneltelor de pescuit fixe in Marea Neagra, se afecteaza fondul piscicol prin capturarea de puiet de sturion – in special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion, acesta incurcandu-se in plasele cu ochiul mic, iar cele cu ochiul de plasa mare distrug specii protejate si interzise capturarii, se arata in comunicatul de presa remis de Comisariatul RBDD.

In timpul actiunii au fost confiscate 15 ohane (unelte pentru capturarea sturionilor – n.r.), precum si sase setci, in uneltele de pescuit aflandu-se scrumbie si pastrugi, 28 de exemplare de pastrugi fiind in stare vie care au fost eliberate in mediul natural.

Potrivit comunicatului de presa semnat de prim-comisarul Costel Ifrim, in urma actiunii s-au intocmit sesizari penale pe numele a doua persoane din localitatea Sfantul Gheorghe, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...