Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Tulcea: delfini morti, gasiti in plasele pescarilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisariatul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (RBDD) a identificat cinci exemplare de delfini morti in timpul primei actiuni de control pe Marea Neagra din acest an, informeaza Agerpres.

In urma acestui control, am tras concluzia ca, prin folosirea uneltelor de pescuit fixe in Marea Neagra, se afecteaza fondul piscicol prin capturarea de puiet de sturion – in special setcile de scrumbie distrug puietul de sturion, acesta incurcandu-se in plasele cu ochiul mic, iar cele cu ochiul de plasa mare distrug specii protejate si interzise capturarii, se arata in comunicatul de presa remis de Comisariatul RBDD.

In timpul actiunii au fost confiscate 15 ohane (unelte pentru capturarea sturionilor – n.r.), precum si sase setci, in uneltele de pescuit aflandu-se scrumbie si pastrugi, 28 de exemplare de pastrugi fiind in stare vie care au fost eliberate in mediul natural.

Potrivit comunicatului de presa semnat de prim-comisarul Costel Ifrim, in urma actiunii s-au intocmit sesizari penale pe numele a doua persoane din localitatea Sfantul Gheorghe, iar uneltele de pescuit au fost confiscate.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...