Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

tunurile de pe sosele se muta in cotet

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform cotidianului National, dupa ce firmele de asfaltari si-au facut plinul, a venit vremea si baietilor destepti din agricultura. Companiile din acest sector vor primi de la Guvern 185 de milioane de euro pentru bunastarea porcilor si a pasarilor.

Guvernul isi argumenteaza marinimia dand vina pe UE, potrivit careia trebuie indeplinite normele europene privind bunastarea acestor animale.

Conform Executivului, banii vor ajunge la producatorii agricoli care sunt persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale sau familiale, persoane juridice si grupuri de producatori.
In realitate, birocratia foarte stufoasa ii va indeparta pe cei mai multi producatori de la masa cu bucate guvernamentale, ramanand ca baietii destepti din agricultura sa ia, ca si in alte domenii (asfaltari, borduri, parcari etc) caimacul acestor fonduri.

Deocamdata nu se stie care sunt firmele carora le vor fi dedicati fara numar banii de la Guvern, dar s-au aratat deja doritori.

Ajutoarele de stat sunt folosite de crescatori pentru imbunatatirea conditiilor de crestere a animalelor. Crescatorii primesc apoi inapoi banii de la stat. , a spus presedintele Patronatului Carnii de Porc, Gheorghe Caruz.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...