Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Turtoi: Întregul PNDR va fi lansat în iunie

Autor: Maria Demetriadluni, 11 mai, 2015

Toate măsurile din noul Program Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020 vor fi deschise până la jumătatea lunii iunie, când aşteptăm şi aprobarea oficială a programului din partea Comisiei Europene, a declarat  secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, George Turtoi.

 

„Estimarea noastră este că în prima jumătate a lunii iunie vom da drumul întregului program (PNDR 2014-2020 n.r.), chiar dacă acum nu putem spune o dată exactă, pentru că mai sunt de emis acte normative pentru lansare. Săptămâna viitoare aşteptăm să vină în acest sens o scrisoare de conformitate de la Comisia Europeană, deoarece a fost parcurs tot fluxul de avizare şi ne mai trebuie doar semnătura finală”, a precizat Turtoi.

România poate deschide toate măsurile din PNDR în baza scrisorii de conformitate, chiar dacă aprobarea oficială a programului este aşteptată abia în prima parte a lunii iunie, informează Agerpres.

“Aprobarea oficială a programului este așteptată în prima parte a lunii iunie. Dacă vedem că o să fie emisă până la jumătatea lui iunie, poate așteptăm chiar aprobarea oficială pentru lansare, ca să nu mai facem cu derogare. Scrisoarea de conformitate este doar o asigurare informală din partea Comisiei că regulamentele stabilite în PNDR nu se mai schimbă sub nicio formă. În regulamentul european apare o singură posibilitate de lansare până la aprobarea oficială a programului, respectiv pe asumarea răspunderii statului membru.

 

La sesiunile lansate în luna martie noi am avut asigurarea din partea Comisiei Europene pentru acele măsuri de finanțare, deoarece s-au închis negocierile și nu a mai fost nimic de negociat, lucru pe care scrisoarea de conformitate îl va certifica, însă pentru toate măsurile de finanțare. Comisia nu poate emite parțial, pe anumite măsuri, scrisori de conformitate, ci doar una singură pe tot programul, pe toate măsurile”, a explicat oficialul MADR.

 

După cum am anunțat, domnul Secretar de Stata Gheorghe Turtoi va participa în calitate de speaker la Meat & Milk 2015, acolo unde, în cadrul workshop-ului FERMA din ziua de 3 iunie, va detalia aspecte legate de accesarea fondurilor europene care vor fi cuprinse în măsurile noului PNDR.

4,6 mil. lei, ajutoare De Minimis pentru Basna și Mangalița
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre care completează art.11 din Hotărârea Guvernului nr.9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc".   Astfel, valoarea totală a schemei...

La Digi-AGRI, România și-a impus punctul de vedere privind viitorul PAC
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.   Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât...