Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Tuv austria romania, partener de incredere pentru toate companiile din industria agroalimentara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Principala prioritate pentru orice organizatie care activeaza in domeniul agroalimentar este aceea de a se asigura ca siguranta produselor sale nu a fost compromisa in cadrul lantului alimentar, iar implementarea si certificarea Sistemului de Management al Sigurantei Alimentelor are rolul de a oferi garantii in acest sens.

TUV Austria Romania, ca organism de auditare al TÜV AUSTRIA CERT GMBH, efectueaza servicii de certificare si monitorizare specializata in calitate, siguranta, mediu si igiena alimentara.

Pentru domeniul agroalimentar, TÜV Austria Romania realizeaza audituri de terta parte pentru certificarea sistemelor de management al sigurantei alimentelor, avand ca referential standardele ISO 22000, IFS versiunea 6, FSSC 22000 si BRC. Certificatele emise de TÜV AUSTRIA Cert sunt recunoscute international in baza acreditarilor detinute.

„Dovada respectului fata de consumatorul final: ISO 22000”

ISO 22000 este un standard international, elaborat cu scopul de a asigura securitatea lanturilor alimentare pe plan mondial si local, permitand crearea unui sistem de management al sigurantei alimentelor. Acest sistem cuprinde principiile HACCP (Analiza riscurilor. Punctele critice de control).

Sistemul de management al sigurantei alimentelor ( ISO 22000) se poate adapta tuturor tipurilor de organizatii din cadrul lantului alimentar, indiferent de marimea acestora, pornind de la producatorii de hrana pentru animale la producatorii de alimente, dar si operatorilor de transport si depozitare alimente sau organizatiilor conexe (producatori de ambalaje, utilaje, aditivi si ingrediente sau chiar de agenti de curatare).

In practica, pentru companie, asigurarea calitatii si sigurantei produselor alimentare este o conditie obligatorie pentru supravietuire, determinand in acelasi timp o crestere semnificativa a competitivitatii, in raport cu ceilalti concurenti.

Avantajele principale ale unui Sistem de management al sigurantei alimentelor sunt:

-Garanteaza calitatea igienica a produselor (siguranta alimentelor);
– Contribuie la reducerea numarului de rebuturi si de reclamatii din partea clientilor;
– Prelungeste durata de valabilitate a produselor;
– Genereaza cresterea increderii clientilor si salariatilor in companie, in capacitatea acesteia de a realiza exclusiv produse de calitate, in mod constant;
– Creeaza un avantaj competitiv;
-Contribuie la imbunatatirea imaginii firmei si a credibilitatii sale pe pietele internationale si fata de eventualii investitori.
Nu trebuie sa uitam ca un consumator este indreptatit sa se astepte ca alimentele pe care le consuma sa fie sanatoase si sigure pentru alimentatia sa si a familiei sale.
Pe de alta parte, alterarea alimentelor poate genera risipa si costuri suplimentare si poate afecta negativ economia si increderea consumatorului.

Servicii adaptate celor mai noi cerinte ale pietei

In conditiile unui mediu concurential tot mai acerb, TUV Austria Romania vine in intampinarea celor mai noi cerinte ale pietei, in toate domeniile sale de expertiza.
Astfel, in industria alimentara, principalii retaileri de pe piata solicita obtinerea, pana la finele anului 2012, a unor certificari in baza unor standarde recunoscute de Global Food Safety Initiative (IFS, BRC, FSSC 22000) care are ca principala abordare principiul: „Odata validat-Valid pentru toti„.

TUV Austria Romania este pregatita sa ofere expertiza sa recunoscuta in domeniul certificarilor in baza standardelor internationale, tuturor companiilor interesate sa se armonizeze cerintelor pietei agroalimentare.

Profi a ajuns să dețină 300 de magazine în format standard
Autor: meatmilk  /   luni, 20 noiembrie 2017

(Comunicat) Trei magazine Profi Standard au fost deschise saptamana trecuta, la Bacau, Bucuresti si Belcesti, ajungand astfel la un numar total de 360 de unitati sub acest format. Totodata, au fost deschise alte trei magazine, cate unul in localitatile: Melinesti, Piatra Neamt si Moldovita.   Magazinul din Bacau se afla pe Calea...

Kaufland a confirmat participarea la Meat & Milk 2017
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 mai 2017

Unul dintre cei mai mari și mai dinamici retaileri din România, Kaufland, a confirmat prezența la cea de-a VI-a ediție a Conferinței Internaționale Meat & Milk.   Kaufland este prezent în România din anul 2005, și avut în anul 2011 afaceri de 1,3 miliarde euro la nivel local, fiind cel mai mare lanț de hipermarketuri,...