Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

TVA la carne s-ar putea reduce de la 1 octombrie

Autor: Maria Demetriadvineri, 20 februarie, 2015

Aflat la un eveniment bancar, ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a anunțat că reducerea TVA la carne, de la 24, la 9 %, s-ar putea efectua anticipat, la începutul lunii octombrie 2015, în loc de 1 ianuarie 2016.

”Două măsuri, reducerea TVA și reducerea accizelor, nu vor aștepta momentul ianuarie 2016, pentru a nu crea un gol în noiembrie-decembrie în ceea ce privește consumul în România”, a declarat ieri ministrul finanțelor publice, la o conferință la Institutul Bancar Român.

”Eu cred că termenul stabilit pentru 1 ianuarie anul viitor este destul de departe de atins de procesatorii români, care sunt supuşi unor presiunii imense. Cred că degeaba mai iei nişte măsuri dacă lucrurile nu se întâmplă în timp util, cât beneficiarul încă mai trăieşte. Dacă eşti bolnav de cancer, aşa cum este sectorul nostru, degeaba îi mai dai medicamente după ce a murit.

Procesatorii se află într-o situaţie dificilă. Nu trebuie să te cramponezi de faptul că, aşa cum a spus premierul şi ministrul finanţelor că reducerea TVA va fi marcată de o scădere a încasărilor bugetare, pentru că dacă această măsură nu se aplică în timp util, statul nu va mai avea de unde să încaseze bani”, a avertizat prin intermediul Agrointeligența Ștefan Pădure, directorul executiv al Asociației Române a Cărnii.

O altă precizare importantă făcută de ministrul Darius Vâlcov după publicarea celor mai importante temeri ale producătorilor și procesatorilor din industria cărnii a vizat modul de aplicare al cotei reduse de 9%: și pentru carne, și pentru produsele din carne.

Cota standard de TVA urmează să scadă de la 24% la 20% începând cu 1 ianuarie 2016 și la 18% începând cu 1 ianuarie 2018, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal. De asemenea, pentru carne, legume, pește și fructe cota de TVA urmează să fie redusă la 9%.

GfK: 89 % dintre români și-au pierdut încrederea în economia națională
Autor: meatmilk  /   miercuri, 27 martie 2019

GfK: Creșterea economică şi a puterii de cumpărare nu sunt suficiente pentru a obţine încrederea consumatorilor!   (Comunicat) Pe parcursul anului 2018, consumatorii nu au mai redobândit încrederea în economie pe care au avut-o în 2017.   Românii au devenit reticenţi pe fondul tensiunilor de pe piaţa monetară...

Cum va modifica PPA prețurile la porcine, la nivel mondial
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Cât de multe se pot întâmpla într-un sfert de an? Destul de multe, concluzionează dr. John Strak, specialist în piața porcilor. Iar ca exemplu dă Febra porcină africană din China și Belgia, războaiele comerciale în curs, toate putând perturba prețurile la porcine la nivel mondial. Iată analiza lui, publicată de...