Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucpr anunta scumpiri de 15% la carnea de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax)Carnea de pasare s-ar putea scumpi pana la sfarsitul anului din cauza majorarii de pret la furaje, cu 5% la poarta fermei, procent care se regaseste in general triplat pe rafturile magazinelor, ameninta presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

„Preturile la furaje au crescut cu 30-35% incepand cu luna august, din cauza secetei si a productiei mai mici din aceasta toamna, dar s-au scumpit si combustibilii, si energia. Preturile la carnea de pasare vor creste cam cu 5% la poarta fermierilor, pana la sfarsitul anului, dar asta nu reflecta scumpirea din magazine.

In general, o crestere de pret la poarta fermei se regaseste de trei ori mai mare pe rafturile magazinelor”, a afirmat Van, acesta estimand o majorare de pret la carnea de pasare de aproximativ 15% in magazine.

Van a mai spus ca fermierii nu pot vinde la preturi mai mari, care sa acopere scumpirile de furaje si ale utilitatilor, pentru ca piata nu ar suporta aceste majorarari. „Din acest motiv, este posibil ca in urmatoarea perioada sa auzim de scaderi sau chiar de intreruperi de productie. in ultimii ani la noi au crescut toate, mai putin salariile”, a explicat Van.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, carnea de pasare s-a scumpit cu 2% in primele opt luni ale acestui an. Piata carnii de pasare este estimata la aproximativ un miliard de euro si a stagnat in ultimii ani, pe fondul scaderii consumului, in contextul crizei economice generale din Romania.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....