Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucpr anunta scumpiri de 15% la carnea de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Mediafax)Carnea de pasare s-ar putea scumpi pana la sfarsitul anului din cauza majorarii de pret la furaje, cu 5% la poarta fermei, procent care se regaseste in general triplat pe rafturile magazinelor, ameninta presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van.

„Preturile la furaje au crescut cu 30-35% incepand cu luna august, din cauza secetei si a productiei mai mici din aceasta toamna, dar s-au scumpit si combustibilii, si energia. Preturile la carnea de pasare vor creste cam cu 5% la poarta fermierilor, pana la sfarsitul anului, dar asta nu reflecta scumpirea din magazine.

In general, o crestere de pret la poarta fermei se regaseste de trei ori mai mare pe rafturile magazinelor”, a afirmat Van, acesta estimand o majorare de pret la carnea de pasare de aproximativ 15% in magazine.

Van a mai spus ca fermierii nu pot vinde la preturi mai mari, care sa acopere scumpirile de furaje si ale utilitatilor, pentru ca piata nu ar suporta aceste majorarari. „Din acest motiv, este posibil ca in urmatoarea perioada sa auzim de scaderi sau chiar de intreruperi de productie. in ultimii ani la noi au crescut toate, mai putin salariile”, a explicat Van.

Potrivit datelor Institutului National de Statistica, carnea de pasare s-a scumpit cu 2% in primele opt luni ale acestui an. Piata carnii de pasare este estimata la aproximativ un miliard de euro si a stagnat in ultimii ani, pe fondul scaderii consumului, in contextul crizei economice generale din Romania.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...