Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ucpr cere despagubiri de 12 milioane de lei de la mencinicospschi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

12 milioane de lei – atat cere despagubire Uniunea Crescatorilor de Pasari de la Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Gestul vine dupa ce, saptamana trecuta, seful Institutului pentru Studii Alimentare a declarat ca peste 90 la suta din ouale care se gasesc in magazinele din Romania au hormoni de stres si alte substante nocive pentru sanatate, care provin de la gainile crescute in custi.

Ne-a afectat imaginea, dar si productia de oua a celor din Uniunea Crescatorilor de Pui. Ii cerem despagubiri in valoare de 12.000.000 de lei, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pui din Romania (UCPR), Ilie Van. Seful crescatorilor de pui, suparat de distrugerea productiei autohtone de oua, spune ca directorul ICA a dezinformat consumatorul, cu lucruri total neadevarate. Potrivit lui Van, cifra 3 inscrisa pe coaja oualor nu ar arata calitatea acestora, ci modul in care sunt crescute gainile.

In replica, Mencinicopschi spune ca se va apara in instanta, daca presedintele UCPR ii cere despagubiri. Mi-am facut datoria de specialist, aceea de a informa consumatorul despre calitatile nutritionale ale oului si despre provenienta acestora. Si noi ii putem da in judecata daca au ceva de ascuns. Nu cred ca ar trebui sa escaladeze aceasta chestiune care are la baza tocmai incalcarea legislatiei europene de catre Asociatia Crescatorilor de Pasari si ma refer aici la drepturile consumatorilor de a fi informati corect, se apara cercetatorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

În octombrie, târgul Anuga va găzdui conferința internațională iFood 2019
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Cel mai mare târg mondial dedicat Industriei alimentare, Anuga 2019, care se va desfășura la MesseKoln în perioada 5-9 octombrie, va găzdui lucrările Conferinței iFood 2019, care va avea loc in ziua de 7 octombrie.   iFood 2019   Producția globală de produse alimentare este în continuă schimbare:...

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul...