Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucpr cere despagubiri de 12 milioane de lei de la mencinicospschi

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

12 milioane de lei – atat cere despagubire Uniunea Crescatorilor de Pasari de la Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Gestul vine dupa ce, saptamana trecuta, seful Institutului pentru Studii Alimentare a declarat ca peste 90 la suta din ouale care se gasesc in magazinele din Romania au hormoni de stres si alte substante nocive pentru sanatate, care provin de la gainile crescute in custi.

Ne-a afectat imaginea, dar si productia de oua a celor din Uniunea Crescatorilor de Pui. Ii cerem despagubiri in valoare de 12.000.000 de lei, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pui din Romania (UCPR), Ilie Van. Seful crescatorilor de pui, suparat de distrugerea productiei autohtone de oua, spune ca directorul ICA a dezinformat consumatorul, cu lucruri total neadevarate. Potrivit lui Van, cifra 3 inscrisa pe coaja oualor nu ar arata calitatea acestora, ci modul in care sunt crescute gainile.

In replica, Mencinicopschi spune ca se va apara in instanta, daca presedintele UCPR ii cere despagubiri. Mi-am facut datoria de specialist, aceea de a informa consumatorul despre calitatile nutritionale ale oului si despre provenienta acestora. Si noi ii putem da in judecata daca au ceva de ascuns. Nu cred ca ar trebui sa escaladeze aceasta chestiune care are la baza tocmai incalcarea legislatiei europene de catre Asociatia Crescatorilor de Pasari si ma refer aici la drepturile consumatorilor de a fi informati corect, se apara cercetatorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...