Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

UCPR: În fermele de păsări din România nu se utilizează Fipronil

Autor: meatmilkvineri, 11 august, 2017

(Comunicat) Producătorii avicoli din România, asociați în Uniunea Crescătorilor de Păsări din România, informează opinia publică, că în fermele avicole din România nu se folosește FIPRONIL, insecticid cu spectru larg de acțiune, ca substanță antiparazitară.

 

Acest insecticid este interzis, prin legislația europeană, a se folosi la animale destinate consumului uman. Fermierii avicoli din România au obligația legală de a verifica nivelul reziduurilor chimice din produsele avicole, atât prin controale oficiale cât și prin autocontroale.

 

În urma controalelor realizate de ANSVSA, prin laboratoarele de specialitate din subordine, nu s-a semnalat existența reziduurilor chimice în produsele noastre.

 

Buletinele de analiză, ca urmare a controalelor oficiale și autocontroalelor, pentru pesticide (erbicide, insecticide, fungicide, antinematode, redonticide) eliberate de laboratoarele autorizate sunt conforme cu legislația națională și europeană.

 

Menționăm că, fermele avicole din România sunt permanent supravegheate de ANSVSA, iar rezultatele sunt concretizate prin mii de buletine de analiză conforme, anual.

 

Asigurăm opinia publică, că produsele avicole din fermele profesionale din România sunt sigure pentru consumul uman.

Adunarea Generală a Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, prin Preşedinte Prof. univ. dr. Ilie VAN  

CONCORDIA: Protestăm împotriva Guvernului care ia decizii economice fără consultări
Autor: meatmilk  /   joi, 6 iulie 2017

(Comunicat) Confederația Patronală „Concordia”, reprezentativă la nivelul economiei naționale, își exprimă preocuparea față de modul în care Guvernul anunță, fără niciun fel de dezbatere sau analiză adecvată, o serie de măsuri cu un potențial impact negativ asupra economiei românești.   Modificările propuse în...

Publicitarii protestează împotriva intenției Guvernului de a modifica planul de impozitare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 5 iulie 2017

(Comunicat) IAA România și UAPR, sunt cele două asociații profesionale ale industriei de marketing si publicitate din România care reprezinta interesele a peste 130 de companii active in domeniu - clienti de publicitate, agentii de creatie si media precum si institutii mass media.   Industria de marketing si publicitate face parte...