Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina creste exporturile de carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Globalmeatnews.com, in septembrie, volumul exporturilor de carne de pasare din Ucraina a depasit nivelul importurilor pentru prima data de cand si-a castigat independenta, acum 21 de ani.

Potrivit Serviciului National de Statistica ucrainian, importurile de carne de pasare au scazut la 8 800 tone in septembrie, inregistrand o scadere fata de luna precedenta, in timp ce exporturile au sarit la 9 300 t. Este asteptat ca pe parcursul intregului an, exporturile de carne de pasare ale Ucrainei sa atinga 65 000 t, in timp ce importurile vor atinge 110 000 t.

Expertii din domeniu au afirmat ca aceasta crestere a exporturilor s-a intamplat datorita scaderii volumului pietei interne din anul acesta, consumul scazand mai mult decat productia. In acelasi timp, piata de export este mult mai atractiva pentru producatori, decat piata interna, datorita preturilor favorabile din tarile vecine.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...