Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina creste exporturile de carne de pasare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Globalmeatnews.com, in septembrie, volumul exporturilor de carne de pasare din Ucraina a depasit nivelul importurilor pentru prima data de cand si-a castigat independenta, acum 21 de ani.

Potrivit Serviciului National de Statistica ucrainian, importurile de carne de pasare au scazut la 8 800 tone in septembrie, inregistrand o scadere fata de luna precedenta, in timp ce exporturile au sarit la 9 300 t. Este asteptat ca pe parcursul intregului an, exporturile de carne de pasare ale Ucrainei sa atinga 65 000 t, in timp ce importurile vor atinge 110 000 t.

Expertii din domeniu au afirmat ca aceasta crestere a exporturilor s-a intamplat datorita scaderii volumului pietei interne din anul acesta, consumul scazand mai mult decat productia. In acelasi timp, piata de export este mult mai atractiva pentru producatori, decat piata interna, datorita preturilor favorabile din tarile vecine.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...