Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ucraina planuieste sa restrictioneze importurile de carne din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ucraina planuieste sa restrictioneze importurile de carne din UE in viitorul apropiat, scrie presa locala. Conform planului initial, acest proiect va fi realizat prin inasprirea normelor veterinare pentru carne si preparate din carne din UE si prin implementarea noilor cotatii de import pentru pui si porc, incepand cu 1 decembrie.

In acest moment productia de carne si preparate din carne din Ucraina este in declin datorita unei cantitati mari de produse din import, de calitate slaba, in primul rand preparate din porc si pui.

Majoritatea producatorilor locali spun ca nu pot concura cu cei din UE, care beneficiaza de un sistem preferential de taxe si subventii. Pe de alta parte, expertii UE considera ca alinierea la noile norme veterinare ucrainiene este scumpa si va fi ineficienta in a reduce impoturile de carne din Uniunea Europeana.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...