Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina planuieste sa restrictioneze importurile de carne din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ucraina planuieste sa restrictioneze importurile de carne din UE in viitorul apropiat, scrie presa locala. Conform planului initial, acest proiect va fi realizat prin inasprirea normelor veterinare pentru carne si preparate din carne din UE si prin implementarea noilor cotatii de import pentru pui si porc, incepand cu 1 decembrie.

In acest moment productia de carne si preparate din carne din Ucraina este in declin datorita unei cantitati mari de produse din import, de calitate slaba, in primul rand preparate din porc si pui.

Majoritatea producatorilor locali spun ca nu pot concura cu cei din UE, care beneficiaza de un sistem preferential de taxe si subventii. Pe de alta parte, expertii UE considera ca alinierea la noile norme veterinare ucrainiene este scumpa si va fi ineficienta in a reduce impoturile de carne din Uniunea Europeana.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...