Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ucraina planuieste sa restrictioneze importurile de carne din ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ucraina planuieste sa restrictioneze importurile de carne din UE in viitorul apropiat, scrie presa locala. Conform planului initial, acest proiect va fi realizat prin inasprirea normelor veterinare pentru carne si preparate din carne din UE si prin implementarea noilor cotatii de import pentru pui si porc, incepand cu 1 decembrie.

In acest moment productia de carne si preparate din carne din Ucraina este in declin datorita unei cantitati mari de produse din import, de calitate slaba, in primul rand preparate din porc si pui.

Majoritatea producatorilor locali spun ca nu pot concura cu cei din UE, care beneficiaza de un sistem preferential de taxe si subventii. Pe de alta parte, expertii UE considera ca alinierea la noile norme veterinare ucrainiene este scumpa si va fi ineficienta in a reduce impoturile de carne din Uniunea Europeana.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...