Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina, unul dintre marii exportatori mondiali de carne de curcan

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile ucrainene vor sustine dezvoltarea sectorului productiei de carne de curcan inclusiv prin investitii directe in vederea propulsarii tarii spre varful ierarhiei exportatorilor mondiali, scrie agrointel.ro.

Este important sa promovam cultura consumului carnii de curcan pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sanatatii intr-o lume in care acest sortiment are o cautare din ce in ce mai mare. Ucraina are potential in acest domeniu si intentionam sa aprovizionam mai intai piata locala si apoi sa livram si la export a declarat, citat de Worldpoultry.net, ministrul Agriculturii Nicholas Prysiazhniuk.

La nivelul ministerului Agriculturii a fost deja discutat un program de sprijin financiar pentru sectorul productiei carnii de curcan incluzand plata unor subventii per cap de pasare vie sau per kilogram de carne.

Pe langa sprijinul financiar statul va urmari deopotriva si organizarea sectorului, urmarindu-se o segmentare a lantului de productie intre fermele mici la nivelul carora va avea loc cresterea si unitatile de procesare la care vor avea loc sacrificarea si pregatirea in vederea consumului.

Sectorul va trebui sa opereze in sistem de clustere, cu alte cuvinte pasarile vor trebui crescute in cadrul fermelor mici si transferate la momentul atingerii greutatii optime pentru sacrificare catre marile abatoare si unitati de procesare a carnii a descris oficialul viziunea ministerului pe care il conduce asupra organizarii sectorului de productie al carnii de curcan.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...