Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina, unul dintre marii exportatori mondiali de carne de curcan

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile ucrainene vor sustine dezvoltarea sectorului productiei de carne de curcan inclusiv prin investitii directe in vederea propulsarii tarii spre varful ierarhiei exportatorilor mondiali, scrie agrointel.ro.

Este important sa promovam cultura consumului carnii de curcan pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sanatatii intr-o lume in care acest sortiment are o cautare din ce in ce mai mare. Ucraina are potential in acest domeniu si intentionam sa aprovizionam mai intai piata locala si apoi sa livram si la export a declarat, citat de Worldpoultry.net, ministrul Agriculturii Nicholas Prysiazhniuk.

La nivelul ministerului Agriculturii a fost deja discutat un program de sprijin financiar pentru sectorul productiei carnii de curcan incluzand plata unor subventii per cap de pasare vie sau per kilogram de carne.

Pe langa sprijinul financiar statul va urmari deopotriva si organizarea sectorului, urmarindu-se o segmentare a lantului de productie intre fermele mici la nivelul carora va avea loc cresterea si unitatile de procesare la care vor avea loc sacrificarea si pregatirea in vederea consumului.

Sectorul va trebui sa opereze in sistem de clustere, cu alte cuvinte pasarile vor trebui crescute in cadrul fermelor mici si transferate la momentul atingerii greutatii optime pentru sacrificare catre marile abatoare si unitati de procesare a carnii a descris oficialul viziunea ministerului pe care il conduce asupra organizarii sectorului de productie al carnii de curcan.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...