Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina, unul dintre marii exportatori mondiali de carne de curcan

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile ucrainene vor sustine dezvoltarea sectorului productiei de carne de curcan inclusiv prin investitii directe in vederea propulsarii tarii spre varful ierarhiei exportatorilor mondiali, scrie agrointel.ro.

Este important sa promovam cultura consumului carnii de curcan pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sanatatii intr-o lume in care acest sortiment are o cautare din ce in ce mai mare. Ucraina are potential in acest domeniu si intentionam sa aprovizionam mai intai piata locala si apoi sa livram si la export a declarat, citat de Worldpoultry.net, ministrul Agriculturii Nicholas Prysiazhniuk.

La nivelul ministerului Agriculturii a fost deja discutat un program de sprijin financiar pentru sectorul productiei carnii de curcan incluzand plata unor subventii per cap de pasare vie sau per kilogram de carne.

Pe langa sprijinul financiar statul va urmari deopotriva si organizarea sectorului, urmarindu-se o segmentare a lantului de productie intre fermele mici la nivelul carora va avea loc cresterea si unitatile de procesare la care vor avea loc sacrificarea si pregatirea in vederea consumului.

Sectorul va trebui sa opereze in sistem de clustere, cu alte cuvinte pasarile vor trebui crescute in cadrul fermelor mici si transferate la momentul atingerii greutatii optime pentru sacrificare catre marile abatoare si unitati de procesare a carnii a descris oficialul viziunea ministerului pe care il conduce asupra organizarii sectorului de productie al carnii de curcan.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...