Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina, unul dintre marii exportatori mondiali de carne de curcan

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Autoritatile ucrainene vor sustine dezvoltarea sectorului productiei de carne de curcan inclusiv prin investitii directe in vederea propulsarii tarii spre varful ierarhiei exportatorilor mondiali, scrie agrointel.ro.

Este important sa promovam cultura consumului carnii de curcan pentru beneficiile pe care aceasta le aduce sanatatii intr-o lume in care acest sortiment are o cautare din ce in ce mai mare. Ucraina are potential in acest domeniu si intentionam sa aprovizionam mai intai piata locala si apoi sa livram si la export a declarat, citat de Worldpoultry.net, ministrul Agriculturii Nicholas Prysiazhniuk.

La nivelul ministerului Agriculturii a fost deja discutat un program de sprijin financiar pentru sectorul productiei carnii de curcan incluzand plata unor subventii per cap de pasare vie sau per kilogram de carne.

Pe langa sprijinul financiar statul va urmari deopotriva si organizarea sectorului, urmarindu-se o segmentare a lantului de productie intre fermele mici la nivelul carora va avea loc cresterea si unitatile de procesare la care vor avea loc sacrificarea si pregatirea in vederea consumului.

Sectorul va trebui sa opereze in sistem de clustere, cu alte cuvinte pasarile vor trebui crescute in cadrul fermelor mici si transferate la momentul atingerii greutatii optime pentru sacrificare catre marile abatoare si unitati de procesare a carnii a descris oficialul viziunea ministerului pe care il conduce asupra organizarii sectorului de productie al carnii de curcan.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...