Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucraina vrea cotă dublă la exportul cărnii în UE

Autor: Meat MIlkvineri, 27 iunie, 2014

Ucraina intentioneaza sa realizeze o crestere a cotelor de scutire a taxelor vamale pentru produsele agricole din Uniunea Europeana, potrivit spuselor reprezentantilor Ministerului Politicii Agrare si Alimentatiei.

 

„Cotele de scutire a taxelor vamale pentru produsele agricole din Ucraina in Uninunea Europeana, care sunt definite in actuala editie a Acordului de asociere intre Ucraina si Uninunea Europeana, sunt insuficiente, si Ucraina intentioneaza sa obtina o crestere a lor”, a declarat Andriy Dykun, Ministrul Ucrainian al Politicii Agrare si Alimentare.

 

El a mentionat ca, de la sfarsitul lunii aprilie a acestui an, UE a anulat taxele pentru o serie de produse ucrainiene, dar producatorii de pe piata interna s-au folosit doar de cateva dintre ele. In special, Ucraina a lansat deja exporturile de pasari catre UE, dar nu s-au stabilit livrari si pentru alte tipuri de carne.

 

Cu toate acestea, potrivit spuselor lui Valery Pyatnisky, comisarul guvernului Ucrainei pentru Integrare Europeana, in prezent autoritatile negociaza o posibila dublare a cotelor de scutire a taxelor vamale pentru exportul produselor agricole in UE.

 

„In afara de carnea de vita, Ucraina va fi in masura sa ofere aproximativ 20.000 t de carne de porc in UE, dar in 2014 in total, aceasta este programata sa exporte 5.000 t de carne de porc. In momentul de fata Ucraina trebuie sa importe pana la 180.000 tone de carne de porc pe an, deoarece productia sa este insuficienta pentru a satisface consumul intern.

 

In conformitate cu actualul acord, Ucraina are permis sa aprovizioneze UE cu 16.000 tone de carne de pasare, si in urmatori 5 ani, aceasta cota va fi majorata pana la 20.000 tone. Dar, in acelasi timp Ucraina va fi obligata sa cumpere 8.000 tone de carne de pasare din UE, si ulterior aceasta achizitie sa ajunga la 10.000 tone de carne de pasare pe an.” a spus Ohrimenko.(agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...