Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ucrainienii de la MHP intenționează să achiziționeze Perutnina Ptuj

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 26 septembrie, 2018

Potrivit Global Meat News, producătorul ucrainean de păsări de curte MHP a anunțat că intenționează să achiziționeze procesatorul de carne Perutnina Ptuj. Cu sediul în Slovenia, Perutnina Ptuj se concentrează pe produse din carne, în special pui, curcan și carne de porc.

 

Într-o declarație, a oficialilor MHP, se afirmă: „MHP face un pas strategic cu această extindere care va aduce valoare companiei și va consolida poziția sa de actor global, în timp ce Perutnina Ptuj obține un investitor strategic pe termen lung. Un brand puternic și o cotă semnificativă a produselor cu valoare adăugată pentru păsări de curte, pe care MHP este pregătită să le sprijine în următorii ani prin investiții și dezvoltare ulterioară.

 

Împreună cu o echipă managerială foarte experimentată, MHP se angajează să îmbunătățească calitatea bazei de producție a Perutnina Ptuj pentru a îndeplini cele mai înalte standarde UE. Această cooperare va aduce beneficii directe fermierilor și angajaților locali și va avea un impact pozitiv asupra păsărilor de curte industrie în regiunea Balcanilor în general. ”

 

MHP este un producător de produse de pasăre în Ucraina. Acesta deține și administrează fiecare dintre etapele cheie ale proceselor de producție a puiului, de la producția de furaje, până la incubarea ouălor, creșterea păsărilor, prelucrarea cărnii, comercializarea, distribuția și vânzările de produse finite, inclusiv prin intermediul magazinelor sale de franciză.

 

Firma slovenă are facilități de tăiere în UE (Olanda și Slovacia) și un birou de vânzări și distribuție în Emiratele Arabe Unite, având operațiuni și în România.

 

Perutnina Ptuj vinde aproximativ 60% din produsele sale de păsări de curte pe plan intern și în jur de 40% în mai mult de 60 de țări din întreaga lume.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...