Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ucrainienii și basarabenii nu mai au voie să introducă în România carne proaspătă

Autor: Meat MIlkmiercuri, 12 martie, 2014

Cetăţenii care vin din Ucraina şi Republica Moldova nu mai au voie să aducă în România carne proaspătă. Măsura a fost luată pentru a preveni apariţia virusului gripei porcine africane şi pe teritoriul ţării noastre. Focare există în Lituania, Polonia şi Rusia, dar există un risc crescut şi în Ucraina.

Carnea şi laptele descoperite în bagaje vor fi confiscate. În plus, vor fi dezinfectate camioanele care transportă animale sau produse de origine animală în judeţele cu risc -Suceava, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Inspectorii au în atenţie şi fondurile de vânătoare, dat fiind faptul că pesta porcină africană se transmite şi la porcii mistreţi. Toate animalele suspecte vor fi ucise, iar leşurile descoperite în pădurile din judeţul Suceava vor fi trimise pentru verificare la laboratorul Direcţiei Sanitar-Veterinare.

România nu s-a confruntat niciodată cu virusul pestei porcine africane, care poate duce la o mortalitate de 100% în rândul animalelor.(Digi24)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...