Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue: 14 state incalca legislatia privind gainile ouatoare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Agerpres)Desi 1 ianuarie 2012 a fost data limita stabilita de Uniunea Europeana, in urma cu 12 ani, pentru schimbarea custilor gainilor ouatoare, mai mult de jumatate dintre statele membre nu au reusit sa se conformeze pe deplin – un esec vazut drept o ilustrare a situatiei actuale de confuzie in care se afla Uniunea, observa miercuri agentia Associated Press.

Comisia Europeana afirma ca 46 milioane de gaini, dintr-un total de 330 milioane (cam 14%), sunt inca tinute in baterii necorespunzatoare. Noile reglementari cer, printre alte masuri, ca spatiul alocat unei gaini sa creasca de la 550 cm2 la cel putin 750 cm2.
Dupa cum remarca AP, soarta umilelor gaini ouatoare evidentiaza din nou cat de lent functioneaza procesul de unire a tuturor Celor 27 intr-o cauza comuna.

Multi fermieri care au facut investitii considerabile la timp sunt acum dezavantajati in competitia cu cei aflati in intarziere.
In aceasta situatie, este dificil de gasit vinovatul ultim. Unii acuza ritmul foarte lent al legislatiei comunitare, ca si controalele deficitare ale Uniunii. Altii arata spre ceea ce considera a fi reaua-credinta a unor state.

Chiar si comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, afirma ca aceasta stare de confuzie submineaza credibilitatea Uniunii Europene. Serviciul sau a informat ca 14 state membre, printre care Franta, Italia, Polonia si Spania, nu se conformeaza noilor reglementari. Situatia a iritat in mod deosebit Marea Britanie, care are traditii puternice in ce priveste drepturile animalelor, si care exploateaza orice mic derapaj din partea UE.

Executivul comunitar mai spune ca va trimite inspectori si va initia proceduri legale impotriva statelor recalcitrante, cat mai curand posibil. Insa si acestea se pot dovedi indelungate, timp in care statele membre vor fi lasate sa se descurce cum pot cu potentiala concurenta neloiala. „Se poate merge pana la Curtea Europeana de Justitie”, a declarat Frederic Vincent, purtator de cuvant al CE, precizand ca „se poate ajunge la sanctiuni”.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...