Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue a aprobat folosirea acidului lactic pentru igiena carcaselor de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii sectorului carnii din Europa s-au aratat foarte multumiti de decizia Parlamentului European de a autoriza folosirea acidului lactic la carcasele de vita, spunand ca aceasta va furniza o metoda complementarapentru imbunatatirea sigurantei productiei de carne de vita in UE.

Decizia a venit dupa ce saptamana tecuta propunerea referitor la interzicerea folosirii acidului lactic pentru a reduce contaminarea microbiala la suprafata carcaselor de vita, nu a obtinut majoritatea voturilor de la membrii PE. Amintim ca EFSA a declarat in Iulie ca aceasta ptractica este una foarte sigura.

Uniunea Europeana a Producatorilor si Comerciantilor de carne (UECBV) a primit foarte bine rezultatul acestei dezbateri, spunand ca spera ca aceasta reglementare sa fie adoptata in urmatoarele luni.

Aceasta a notat faptul ca acidul lactic era folosit de catre procesatorii de carne ca si metoda extra de igienizare in mod voluntar, intarind astfel practicile existente de igiena.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...