Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue a aprobat folosirea acidului lactic pentru igiena carcaselor de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii sectorului carnii din Europa s-au aratat foarte multumiti de decizia Parlamentului European de a autoriza folosirea acidului lactic la carcasele de vita, spunand ca aceasta va furniza o metoda complementarapentru imbunatatirea sigurantei productiei de carne de vita in UE.

Decizia a venit dupa ce saptamana tecuta propunerea referitor la interzicerea folosirii acidului lactic pentru a reduce contaminarea microbiala la suprafata carcaselor de vita, nu a obtinut majoritatea voturilor de la membrii PE. Amintim ca EFSA a declarat in Iulie ca aceasta ptractica este una foarte sigura.

Uniunea Europeana a Producatorilor si Comerciantilor de carne (UECBV) a primit foarte bine rezultatul acestei dezbateri, spunand ca spera ca aceasta reglementare sa fie adoptata in urmatoarele luni.

Aceasta a notat faptul ca acidul lactic era folosit de catre procesatorii de carne ca si metoda extra de igienizare in mod voluntar, intarind astfel practicile existente de igiena.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...