Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue a aprobat folosirea acidului lactic pentru igiena carcaselor de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii sectorului carnii din Europa s-au aratat foarte multumiti de decizia Parlamentului European de a autoriza folosirea acidului lactic la carcasele de vita, spunand ca aceasta va furniza o metoda complementarapentru imbunatatirea sigurantei productiei de carne de vita in UE.

Decizia a venit dupa ce saptamana tecuta propunerea referitor la interzicerea folosirii acidului lactic pentru a reduce contaminarea microbiala la suprafata carcaselor de vita, nu a obtinut majoritatea voturilor de la membrii PE. Amintim ca EFSA a declarat in Iulie ca aceasta ptractica este una foarte sigura.

Uniunea Europeana a Producatorilor si Comerciantilor de carne (UECBV) a primit foarte bine rezultatul acestei dezbateri, spunand ca spera ca aceasta reglementare sa fie adoptata in urmatoarele luni.

Aceasta a notat faptul ca acidul lactic era folosit de catre procesatorii de carne ca si metoda extra de igienizare in mod voluntar, intarind astfel practicile existente de igiena.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...