Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue a aprobat folosirea acidului lactic pentru igiena carcaselor de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reprezentantii sectorului carnii din Europa s-au aratat foarte multumiti de decizia Parlamentului European de a autoriza folosirea acidului lactic la carcasele de vita, spunand ca aceasta va furniza o metoda complementarapentru imbunatatirea sigurantei productiei de carne de vita in UE.

Decizia a venit dupa ce saptamana tecuta propunerea referitor la interzicerea folosirii acidului lactic pentru a reduce contaminarea microbiala la suprafata carcaselor de vita, nu a obtinut majoritatea voturilor de la membrii PE. Amintim ca EFSA a declarat in Iulie ca aceasta ptractica este una foarte sigura.

Uniunea Europeana a Producatorilor si Comerciantilor de carne (UECBV) a primit foarte bine rezultatul acestei dezbateri, spunand ca spera ca aceasta reglementare sa fie adoptata in urmatoarele luni.

Aceasta a notat faptul ca acidul lactic era folosit de catre procesatorii de carne ca si metoda extra de igienizare in mod voluntar, intarind astfel practicile existente de igiena.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...