Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE a decis, putem produce mititei

Autor: Ilie Stoianvineri, 7 iunie, 2013

Din 1 iunie, o nouă listă de aditivi alimentari permişi în Uniunea Europeană a intrat în vigoare, iar reevaluarea tuturor aditivilor alimentari este programată să se încheie până în 2020, informeaza www.realitatea.net.

Printre aditivii aprobaţi după o evaluare ştiinţifică se află şi bicarbonatul de sodiu, fără de care micii româneşti riscau să dispară, relatează corespondentul la Bruxelles al Radio România Actualităţi, scrie jurnalul.ro.

Lista reînnoită conţine doar aditivii alimentari a căror siguranţă în alimentaţie a fost evaluată ştiinţific. Aditivii sunt specificaţi clar, potrivit fiecărei categorii de alimente pentru care sunt folosiţi. Aşa cum se ştie, aditivii alimentari sunt folosiţi pentru conservarea alimentelor, pentru a le da o anumită culoare sau a le îndulci, iar condiţiile în care folosirea lor este permisă la nivel european sunt în primul rând siguranţa alimentară dovedită ştiinţific, să fie justificaţi tehnologic, să nu inducă în eroare consumatorul şi să fie în beneficiul acesteia.

Guvernul român a făcut o adresă oficială către UE, prin care solicita trecerea micilor româneşti, „o specialitate de grătar asemănătoare Cevapcicilor din Serbia”, pe lista produselor tradiţionale din Europa protejate. Piaţa locală a micilor s-a ridicat anul trecut la apropximativ 22.000 de tone, din care 72% a fost acoperită de vânzarile din retailul modern.(Mai multe, pe www.realitatea.net)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...