Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue: a scazut cererea consumatorilor pentru delicatese din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Criza economica globala a dus la o reducere semnificativa a cererii de produse scumpe din carne si delicatese din carne in Uniunea Europeana, arata un studiu recent publicat de specialistii din Latvia. Potrivit studiului realizat in cele mai mari lanturi europene de retail, cererea din partea consumatorilor pentru sunca de Parma, sunca uscata sau porc iberan a scazut in mai toate tarile europene. Astfel studiul releva ca, pentru produsele mai scumpe de 50 euro pe kilogram, cererea a scazut cu 30% in ultimele sase luni, iar declinul cererii pentru produse mai scumpe de 70 euro pe kilogram a fost de 50%. De asemenea, arata studiul, si restaurantele au fost nevoite sa isi adapteze meniurile la noile cerinte. De exemplu, specialitatea fois gras nu mai e la mare cautare in cele mai bune restaurant pariziene. Potrivit presei internationale, oficialii UE sunt dispusi sa revizuiasca contractele pentru importul de carne de caprioara.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...