Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue a sporit exporturile de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, exporturile comunitare de carne de porc au inregistrat o crestere de peste 20 procente in 2011, comparativ cu anul precedent, in timp ce importurile au scazut cu aproximativ 15 la suta.

Cel mai mare volum de carne de porc a fost importat din Elvetia (15.929 tone), urmata de Chile (8.186 tone) si Statele Unite ale Americii (5.559 tone). Valoarea importurilor de carne de porc a totalizat peste 43,4 milioane euro in 2011.

In schimb, exporturile UE au inregistrat o crestere de 20,5%, ajungandu-se la un volum de 2,96 milioane tone de carne de porc. Cea mai mare cantitate (788.788 tone) a fost livrata in Rusia, in timp ce Hong Kong a achizitionat 509.979 tone, iar China 362.687 tone. Valoarea totala a exporturilor europene de carne de porc s-a ridicat la aproximativ 4,6 miliarde euro.

La inceputul lunii decembrie, Romania a obtinut din nou dreptul de a exporta carne si produse procesate din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte. Livrarile fusesera interzise in anul 2003, intrucat Romania folosea vaccinarea porcilor pentru eradicarea pestei porcine clasice.

Potrivit Institutului National de Statistica, la 1 mai 2011, Romania inregistra un efectiv de aproape 4,6 milioane de porci. In fermele mari sunt crescuti in jur de 1,4 milioane de capete.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...