Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue a sporit exporturile de carne de porc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, exporturile comunitare de carne de porc au inregistrat o crestere de peste 20 procente in 2011, comparativ cu anul precedent, in timp ce importurile au scazut cu aproximativ 15 la suta.

Cel mai mare volum de carne de porc a fost importat din Elvetia (15.929 tone), urmata de Chile (8.186 tone) si Statele Unite ale Americii (5.559 tone). Valoarea importurilor de carne de porc a totalizat peste 43,4 milioane euro in 2011.

In schimb, exporturile UE au inregistrat o crestere de 20,5%, ajungandu-se la un volum de 2,96 milioane tone de carne de porc. Cea mai mare cantitate (788.788 tone) a fost livrata in Rusia, in timp ce Hong Kong a achizitionat 509.979 tone, iar China 362.687 tone. Valoarea totala a exporturilor europene de carne de porc s-a ridicat la aproximativ 4,6 miliarde euro.

La inceputul lunii decembrie, Romania a obtinut din nou dreptul de a exporta carne si produse procesate din carne de porc in Uniunea Europeana si in tarile terte. Livrarile fusesera interzise in anul 2003, intrucat Romania folosea vaccinarea porcilor pentru eradicarea pestei porcine clasice.

Potrivit Institutului National de Statistica, la 1 mai 2011, Romania inregistra un efectiv de aproape 4,6 milioane de porci. In fermele mari sunt crescuti in jur de 1,4 milioane de capete.

FAO: Crizele alimentare și foamea acută se intensifică
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 martie 2018

(Comunicat) Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent – potrivit celei mai recente ediții a Raportului Global privind Crizele Alimentare.   Raportul definește insecuritatea alimentară acută ca și...

Wave Division a lansat tehnologia de detecție facială a consumatorilor
Autor: Nora Marin  /   vineri, 23 martie 2018

Petrivit unei prezentări publicată pe site-ul agenției, Wave Division a lansat un nou serviciu care analizează comportamentul cumpărătorului când acesta se află în fața unui raft sau a unui mesaj publicitar, pentru o înțelegere mult mai profundă a modului în care consumatorii interacționează cu brandurile în magazine,...