Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue a stabilit metodologia controlului furajelor cu omg

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo.ro, toate furajele care contin material modificat genetic in curs de autorizare sau a carui autorizare a expirat vor fi controlate prin aceleasi metode de analiza, validate de Laboratorul de referinta al Uniunii Europene,

potrivit Regulamentului Comisiei Europene prin care sunt stabilite metodele de esantionare si analiza pentru controlul furajelor si care a intrat in vigoare in 15 iulie a.c., informeaza un comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE).

In preambulul Regulamentului se recomanda utilizarea metodelor de analiza validate de Laboratorul de referinta al Uniunii Europene pentru prevenirea aparitiei unor rezultate analitice divergente intre statele membre. De asemenea, se considera necesara armonizarea regulilor de interpretare a rezultatelor analizei pentru a garanta ca, in intreaga Uniune Europeana, aceleasi rezultate analitice conduc la aceleasi concluzii.

Regulamentul vizeaza controalele oficiale ale furajelor prin care se verifica prezenta materialului modificat genetic autorizat pentru comercializare intr-o tara terta, pentru care a fost depusa o cerere valabila in temeiul articolului 17 din Regulamentul CE nr. 1829/2003 si pentru care procedura de autorizare este in curs de desfasurare de mai mult de trei luni. Materialul respectiv nu trebuie, insa, sa fi fost identificat de EFSA ca susceptibil de a avea efecte negative asupra sanatatii sau mediului atunci cand este prezent sub limita minima admisa.

Regulamentul se mai aplica si pentru verificarea prezentei in furaje a materialului modificat genetic a carui autorizatie a expirat si pentru care metoda cantitativa a fost validata si publicata de Laboratorul de referinta al Uniunii Europene, dar si pentru verificarea prezentei in furaje a materialului modificat genetic a carui autorizatie a expirat din cauza faptului ca nu a fost depusa nici o cerere de reinnoire, in conformitate cu normele in vigoare.

Potrivit Regulamentului, in cazul in care incercarile analitice indica in furaje un continut de material modificat genetic mai mare sau egal cu limita minima admisa, atunci furajele respective sunt considerate neconforme cu Regulamentul CE nr. 1829/2003, iar statele membre comunica imediat aceasta informatie prin intermediul Sistemului rapid de alerta pentru alimente si furaje.
Documentul mai stabileste metodele de prelevare a probelor, metodele de analiza si interpretare a rezultatelor.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

UE a stabilit metodologia controlului furajelor cu omg

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza agroinfo.ro, toate furajele care contin material modificat genetic in curs de autorizare sau a carui autorizare a expirat vor fi controlate prin aceleasi metode de analiza, validate de Laboratorul de referinta al Uniunii Europene,

potrivit Regulamentului Comisiei Europene prin care sunt stabilite metodele de esantionare si analiza pentru controlul furajelor si care a intrat in vigoare in 15 iulie a.c., informeaza un comunicat al Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE).

In preambulul Regulamentului se recomanda utilizarea metodelor de analiza validate de Laboratorul de referinta al Uniunii Europene pentru prevenirea aparitiei unor rezultate analitice divergente intre statele membre. De asemenea, se considera necesara armonizarea regulilor de interpretare a rezultatelor analizei pentru a garanta ca, in intreaga Uniune Europeana, aceleasi rezultate analitice conduc la aceleasi concluzii.

Regulamentul vizeaza controalele oficiale ale furajelor prin care se verifica prezenta materialului modificat genetic autorizat pentru comercializare intr-o tara terta, pentru care a fost depusa o cerere valabila in temeiul articolului 17 din Regulamentul CE nr. 1829/2003 si pentru care procedura de autorizare este in curs de desfasurare de mai mult de trei luni.
Materialul respectiv nu trebuie, insa, sa fi fost identificat de EFSA ca susceptibil de a avea efecte negative asupra sanatatii sau mediului atunci cand este prezent sub limita minima admisa.

Regulamentul se mai aplica si pentru verificarea prezentei in furaje a materialului modificat genetic a carui autorizatie a expirat si pentru care metoda cantitativa a fost validata si publicata de Laboratorul de referinta al Uniunii Europene, dar si pentru verificarea prezentei in furaje a materialului modificat genetic a carui autorizatie a expirat din cauza faptului ca nu a fost depusa nici o cerere de reinnoire, in conformitate cu normele in vigoare.

Potrivit Regulamentului, in cazul in care incercarile analitice indica in furaje un continut de material modificat genetic mai mare sau egal cu limita minima admisa, atunci furajele respective sunt considerate neconforme cu Regulamentul CE nr. 1829/2003, iar statele membre comunica imediat aceasta informatie prin intermediul Sistemului rapid de alerta pentru alimente si furaje.

Documentul mai stabileste metodele de prelevare a probelor, metodele de analiza si interpretare a rezultatelor.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...