Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue aloca fonduri pentru combaterea bolilor la animale

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Peste 199 mil. de euro au fost alocate de catre UE pentru a combate bolile la animale in 2013, scrie globalmeatnews.com.

Se preconizeaza ca aceste fonduri vor sustine programe pentru eradicarea, controlul si monitorizarea bolilor si zoonozelor la animale.

In total, 137 de programe au fost selectate pentru aceste fonduri cu scopul de a acoperi o varietate de boli la animale, care cauzeaza probleme sanatatii oamenilor, sanatatii animalelor si comertului.

UE a subliniat faptul ca numarul cazurilor de Samonela au scazut in ultimii cinci ani. Numarul cazurilor de Salmonela sunt pe locul 2 privind cele mai raportate boli zoonotice la oameni.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...