Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue ar putea penaliza romania cu 79 mil. € pentru agricultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana ar putea aplica Romaniei penalizari de pana la 79 de milioane de euro in agricultura, pentru intarzierea platilor la hectar aferente anului 2007 sau supradeclararea unor suprafete, potrivit Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

APIA nu a reusit sa efectueze platile directe in contul anului 2007 pana pe 30 iunie 2008, iar Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Bruxelles a adus la cunostinta ministerului faptul ca s-au calculat penalitati de 8,4 milioane de euro.

Secretarul de stat, Liviu Harbuz, a declarat ca Romania ar mai putea suporta corectii financiare de 71 de milioane de euro pentru supradeclarari, declarari gresite, nerespectarea unor termene si alte nereguli, insa suma nu este finala. Prima intalnire pe aceasta tema va avea loc pe 27 martie, la Bruxelles. Oficialul a precizat ca spera ca aceste corectii sa scada pana la maximum 15 milioane de euro, la finalul negocierilor.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...