Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue ar putea penaliza romania cu 79 mil. € pentru agricultura

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana ar putea aplica Romaniei penalizari de pana la 79 de milioane de euro in agricultura, pentru intarzierea platilor la hectar aferente anului 2007 sau supradeclararea unor suprafete, potrivit Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR).

APIA nu a reusit sa efectueze platile directe in contul anului 2007 pana pe 30 iunie 2008, iar Reprezentanta Permanenta a Romaniei la Bruxelles a adus la cunostinta ministerului faptul ca s-au calculat penalitati de 8,4 milioane de euro.

Secretarul de stat, Liviu Harbuz, a declarat ca Romania ar mai putea suporta corectii financiare de 71 de milioane de euro pentru supradeclarari, declarari gresite, nerespectarea unor termene si alte nereguli, insa suma nu este finala. Prima intalnire pe aceasta tema va avea loc pe 27 martie, la Bruxelles. Oficialul a precizat ca spera ca aceste corectii sa scada pana la maximum 15 milioane de euro, la finalul negocierilor.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...