Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE ar putea subvenţiona carnea de pasăre din Cipru

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 24 iulie, 2013

La ultima întâlnire a Consiliului European pentru Agricultură şi Piscicultură de la Bruxelles s-a discutat şi despre focarele recente de pseudopestă aviară (boala de Newcastle) din Cipru şi posibilitatea subvenţionării industriei statului-insulă.

Conform delegaţiei cipriote, epidemia bolii de Newcastle a avut un impact considerabil asupra industriei cărnii de pasăre din întreaga ţară, care a fost nevoită să implementeze măsuri stricte pe fermele contaminate pentru a eradica infecţia.

De asemenea, încrederea consumatorilor în produsele autohtone din carne de pasăre a fost redusă serios, într-un moment de plină criză economică.

Comisia a stabilit două posibile acţiuni: măsuri veterinare co-finanţate pentru eradicarea bolii şi subvenţii pentru a evita deranjarea pieţei, care va necesita depunerea datelor economice precise din partea autorităţilor de profil cipriote. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...