Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue asteapta curand liber pe piata americana a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a salutat luni raportul Agentiei americane de inspectie americana (Alphis), care va deschide, in urmatoarea perioada, reluarea comertului cu carne de vita europeana catre Statele Unite, importuri suspendate in 1997, urmare a suspiciunii de infestare cu encefalopatie spongiforma bovina, informeaza France Presse.

O reluare a exporturilor catre SUA ar reprezenta totusi, pentru crescatorii europeni, o deschidere nesemnificativa a volumului vanzarilor, mai cu seama pe pietele de nisa (carnea de vitel).

Embargoul mentinut de catre SUA asupra carnii de vita din Europa este considerat nejustificat de Uniunea Europeana, ruperea relatiilor comerciale pe aceasta linie fiind cauzata de un aviz veterinar pozitiv privind existenta bolii vacii nebune.

La Bruxelles se asteapta insa reluarea expoturilor de vita europeana, iar Parlamentul European va dezbate, la randul sau, la Strasbourg, diferendul dintre UE si statele Americii de nord, privind interzicerea vanzarii de carne cu hormoni, interzisa in Europa din 1988, embargou denuntat de Canada si SUA. (TS)

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....