Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue asteapta curand liber pe piata americana a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a salutat luni raportul Agentiei americane de inspectie americana (Alphis), care va deschide, in urmatoarea perioada, reluarea comertului cu carne de vita europeana catre Statele Unite, importuri suspendate in 1997, urmare a suspiciunii de infestare cu encefalopatie spongiforma bovina, informeaza France Presse.

O reluare a exporturilor catre SUA ar reprezenta totusi, pentru crescatorii europeni, o deschidere nesemnificativa a volumului vanzarilor, mai cu seama pe pietele de nisa (carnea de vitel).

Embargoul mentinut de catre SUA asupra carnii de vita din Europa este considerat nejustificat de Uniunea Europeana, ruperea relatiilor comerciale pe aceasta linie fiind cauzata de un aviz veterinar pozitiv privind existenta bolii vacii nebune.

La Bruxelles se asteapta insa reluarea expoturilor de vita europeana, iar Parlamentul European va dezbate, la randul sau, la Strasbourg, diferendul dintre UE si statele Americii de nord, privind interzicerea vanzarii de carne cu hormoni, interzisa in Europa din 1988, embargou denuntat de Canada si SUA. (TS)

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 258 de localități din 19 județe, cu un număr de 993 de focare (dintre care 12 în exploatații comerciale). În alte 3 județe există doar cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 365.412 porci afectați de boală și există 1.198 cazuri la mistreți. În...

15 martie, Ziua Internațională a Drepturilor Consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 martie 2019

(Comunicat) Joi, 14 martie 2019, a avut loc conferinta de presa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, care se aniverseaza pe 15 Martie.   La conferinta au participat membrii conducerii ANPC: Marius Pirvu – Presedinte, Liliana Minca – Vicepresedinte,...