Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue asteapta curand liber pe piata americana a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comisia Europeana a salutat luni raportul Agentiei americane de inspectie americana (Alphis), care va deschide, in urmatoarea perioada, reluarea comertului cu carne de vita europeana catre Statele Unite, importuri suspendate in 1997, urmare a suspiciunii de infestare cu encefalopatie spongiforma bovina, informeaza France Presse.

O reluare a exporturilor catre SUA ar reprezenta totusi, pentru crescatorii europeni, o deschidere nesemnificativa a volumului vanzarilor, mai cu seama pe pietele de nisa (carnea de vitel).

Embargoul mentinut de catre SUA asupra carnii de vita din Europa este considerat nejustificat de Uniunea Europeana, ruperea relatiilor comerciale pe aceasta linie fiind cauzata de un aviz veterinar pozitiv privind existenta bolii vacii nebune.

La Bruxelles se asteapta insa reluarea expoturilor de vita europeana, iar Parlamentul European va dezbate, la randul sau, la Strasbourg, diferendul dintre UE si statele Americii de nord, privind interzicerea vanzarii de carne cu hormoni, interzisa in Europa din 1988, embargou denuntat de Canada si SUA. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...