Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue critica decizia islandei si insulelor feroe de a creste capturile de macrou

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Deciziile unilaterale ale Islandei si Insulelor Feroe de a creste capturile lor macrou au fost dur criticate de catre Comitetul pentru Pescuit al Uniunii Europene. Oficialii europeni au solicitat explicatii acestor tari, si au pledat pentru cautarea de solutii pe termen lung cum ar fi un acord intre statele implicate si imbunatatirea gestiunii internationale in domeniul pescuitului.

Dezbaterea are loc cu doua saptamani inainte consultarilor Statelor de Coasta (UE , Norvegia, Islanda si Insulele Feroe) , care se va desfasura in perioada 12-14 octombrie, la Londra . Gerard van Balsfoort, membru al Consiliului Consultativ Regional pentru Stocurile Pelagice , a aratat ca gestionarea macroului in ultimii 20 de ani in Atlanticul de Nord-Est a fost un succes datorita eforturilor depuse de UE si Norvegia. Cu toate acestea, starea buna a stocului a fost motivul pentru care Islanda si Insulele Feroe au crescut capturile lor in mod unilateral. Van Baalsfoort a subliniat ca Insulele Feroe au incalcat acordul prin triplarea cotei sale obisnuite.

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...

8 finaliști la Arena Bucătarilor-Selgros 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) „Arena Bucătarilor”, cel mai important concurs național de artă culinară dedicat profesioniștilor gastronomiei și-a desemnat cei 8 finaliști, în urma semifinalelor regionale desfășurate pe 19 și 20 mai la București.   Actul final al celei de-a noua ediții a competiției de gătit deschisă bucătarilor...