Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue: derogare cu privire la carnea de porc procesata in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comitetul permanent pentru sanatate animala (SCoFCAH), structura formata din reprezentanti ai Comisiei Europene si specialisti din statele membre ale UE, a aprobat un proiect de decizie a Comisiei Europene cu privire la febra porcina clasica (CSF, pesta porcina) in contextul ameliorarii semnificative a situatiei acestei boli animale in Romania.

Anumite derogari pentru carnea de porc proaspata si produse obtinute din carne de porc proaspata din state membre unde nu exista CSF si apoi procesata in Romania sub masuri de monitorizare stricta sunt acum permise, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

De asemenea, statele membre ale UE au aprobat, in cadrul reuniunii SCoFCAH, un document de principiu cu privire la masurile de control si supraveghere pentru a proteja efectivele de porci de virusul gripal H1N1.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...