Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue: derogare cu privire la carnea de porc procesata in romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Comitetul permanent pentru sanatate animala (SCoFCAH), structura formata din reprezentanti ai Comisiei Europene si specialisti din statele membre ale UE, a aprobat un proiect de decizie a Comisiei Europene cu privire la febra porcina clasica (CSF, pesta porcina) in contextul ameliorarii semnificative a situatiei acestei boli animale in Romania.

Anumite derogari pentru carnea de porc proaspata si produse obtinute din carne de porc proaspata din state membre unde nu exista CSF si apoi procesata in Romania sub masuri de monitorizare stricta sunt acum permise, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

De asemenea, statele membre ale UE au aprobat, in cadrul reuniunii SCoFCAH, un document de principiu cu privire la masurile de control si supraveghere pentru a proteja efectivele de porci de virusul gripal H1N1.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...