Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

UE: Dezbaterile asupra Legii clonării îi irită pe sindicaliștii din industrie

Autor: Aura Alexa Ioanmarți, 8 septembrie, 2015

Secretarul general al Sindicatului european al animalelor de carne (UECBV) i-a averitizat pe miniștrii Parlamentului European că votul care va fi dat azi, 8 septembrie, va discrimina industria de carne și lapte.

 

Jean Lux Meriaux a declarat pentru GlobalMeatNews.com că organizația sa nu a putut sprijini legislația discriminatorie, care, de exemplu, se concentrează asupra animalelor, dar nu se ia nicio măsură în privința produselor lactate.

Acesta a pus la îndoială, de asemenea, și eficiența costurilor controalelor în cauză: ”Este clonarea animalelor o mare problemă pentru UE? A cuantificat cineva dimensiunea probabilă a acestei piețe și a impactului probabil al oricăror interdicții care ar fi pe teritoriul UE?”

 

Comentariile sale au precedat discuțiilor din Parlamentul European, la dezbaterea proiectului de lege care limitează clonarea și reproducerea animalelor pe întregul teritoriu al UE.

La ultimele dezbateri asupra legii, deputații europeni au stabilit nevoia de protecție a cetățenilor UE, dar și a consumatorilor și extinderea interdicției planificate pentru a include și descendenții animalelor clonate.

 

Giulia Moi,inițiatoarea proiectului, a spus că, animalele folosite pentru a găzdui animalele clonă ar putea suferi foarte mult pe parcursul acestui proces: ”Ele sunt pompate cu mari cantități de hormoni și antibiotice, care nu le fac niciun bine și, de asemenea, sunt susceptibile de a avea un impact negativ asupra sănătății umane, în cazul în care le veți introduce în lanțul alimentar.

 

Pentru europarlamentarul Giulia Moi, fără legislația propusă ”Europa ar putea deveni un teren de testare pentru acele companii dinSUA, care clonează deja animale și care ar vedea în Europa o piață de desfacere pentru produsele lor”.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...