Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue face progrese cu legea etichetarii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns, saptamana trecuta, la un acord informal privind noua lege de etichetare a produselor din carne de pui, referitor la mentionarea obligatorie a tarii de origine. Astefel, in cazul in care tara de origine nu este aceeasi cu cea a ingredientului primar, operatorii din sectorul alimentar ar trebui fie sa mentioneze explicit tara de origine a ingredientului sau steagul acesteia, fie sa specifice ca ingredientul principal este dintr-un loc diferit fata de produsul finit.

Specialistiii estimeaza ca Noul Regulament european al etichetarii va aduce si alte modificari importante:

– informatia vitala (lista de ingrediente, denumirea alimentului) nu va mai fi plasata oriunde (undeva intr-un colt cat mai ascuns al ambalajului), ci in locuri bine stabilite;
– tabelul nutritional va fi obligatoriu si probabil va fi pozitionat intotdeauna pe spatele ambalajului;
– tabelele cu informatii nutritionale vor avea aceeasi forma, vor contine aceleasi informatii si vor avea exact aceleasi dimensiuni, dupa modelul american, mult mai bine legiferat;
– literele de pe eticheta vor avea o dimensiune minima, iar imprimarea de litere de culoare deschisa pe un fond transparent va fi interzisa.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...