Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE finanțează monitorizarea sturionilor sălbatici din Deltă

Autor: Meat MIlkvineri, 25 aprilie, 2014

Proiectul „Evaluarea supravieţuirii şi răspândirii în Marea Neagră a puilor de sturion din speciile ameninţate critic lansaţi în Dunărea Inferioară 2013-2015” finanţat din Fondul European de Pescuit, este unul unic în lume şi urmăreşte popularea cu sturioni a Dunării, în condiţiile în care, dintre toate statele europene riverane Dunării, doar România şi Bulgaria mai au în apele teritoriale exemplare de sturioni sălbatici.

Potrivit dr. ing. Radu Suciu, cercetător în cadrul Institutului Naţional Delta Dunării din Tulcea, proiectul, început în 2013 şi preconizat a se încheia în primăvara lui 2015, presupune popularea cu câte 100.000 de exemplare de sturion, anual, în vederea refacerii acestei specii aflată pe cale de dispariţie, notează Agroazi.

Totodată, proiectul urmăreşte şi efectele populării Dunării cu exemplare de sturion, acțiune realizată de România în perioada 2006-2009 şi reluată, apoi, prin proiect european, din anul 2013. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...