Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue forteaza rusia sa ridice embargoul pentru carnea comunitara

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana continua sa faca presiuni pentru ca Rusia sa ridice restrictiile impuse procesatorilor de carne comunitari. In acest moment companii din Suedia, Franta si Germania nu au voie sa exporte carne in Rusia din cauza neindeplinirii standardelor de calitate. Autoritatile suedeze subliniza insa ca cerintele Rusiei pentru carnea produsa in UE sunt diferite de cele europene iar producatorii carora le-a fost interzis sa exporte in Rusia au fost anterior validati de autoritatile europene. Conform nomelor UE, fiecare procesator trebuie sa aiba implementat un sistem de control al calitatii, insa Rusia insista sa analizeze fiecare lot.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...