Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ue incearca blocarea carnii de porc din romania

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Asociatiei Crescatorilor de Suine Autorizati (ACSA), Uniunea Europeana nu stie cum sa mai blocheze carnea de porc din Romania.

Prin intermediul DSVSA, autoritatile romane ar fi lancezit ani buni si incearca sa contraatace, in prezent, printr-o campanie de strangere de dovezi, materializate prin analize de laborator, pentru a demonstra disponibilitatea de perimetrare, in cazul aparitiei unor situatii deosebite.

ACSA subliniaza pe portalul propriu, suin.ro, ca birocratii de la UE nu stiu ce sa mai faca pentru a bloca in continuare exportul de carne de porc din Romania, invocand focarele de pesta africana, din Sardinia – Italia, scapate de sub orice control si scotand la iveala neconformitati fata de politica si reglementarile europene.

Pentru moment, Romania vinde pe piata comunitara doar produse alimentare fierte, provenite de la suine. (TS)

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...