Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE intenționează să interzică importurile din Crimeea

Autor: Meat MIlkvineri, 20 iunie, 2014

Uniunea Europeană ia în calcul interzicerea importurilor de produse din Crimeea începând de săptămâna următoarea, sanţionând astfel alipirea penunsulei de Rusia, susţin surse europene, informează Recolta.

Măsura este sprijinită, se pare, de toate cele 28 de state europene, iar decizia ar urma să fie luată în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni de Externe ce va avea loc luni în Luxemburg.

În ultimele sancţiuni impuse de autorităţile europene, 13 oficiali şi două întreprinderi din Crimeea se aflau pe lista neagră.

În plus, cetăţenii Crimeei trebuie să „suporte” şi sancţiunile impuse de Ucraina, oficialii din această ţară întrerupând parţial furnizarea apei printr-un canal importat. Această măsură va afecta recoltele de struguri, orez, orumb şi soia din Crimeea. Canalul din nordul Crimeei furnizează apă în regiune de la râul Dnieper, din regiunea de sud a Ucrainei, Kherson. Prin acest canal se furnizează 80% din necesarul de apă al peninsulei.

În prezent, în jur de 120.000 de hectare de teren agricol sunt afectate din cauza lipsei irigaţiilor. Pierderile, în cazul în care recoltele sunt distruse, totalizează 140 de milioane de dolari.

Ucraina, tară cu o capacitate de export de 40-45 de milioane de tone de cereale, a vândut în străinătate 33 de milioane de tone în sezonul 2013-2014. Anexarea de Rusia a Crimeei a adus o diminuare a exporturilor cu 4-4,5 milioane de tone şi pierderea portului Mariupol cu o capacitate de 12 milioane de tone.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...