Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

UE negociază deblocarea exporturilor de carne în Rusia

Autor: Meat MIlkvineri, 21 februarie, 2014

Pe 18 februare a avut loc o intalnire la nivel inalt intre Rusia si mai multe state membre UE, la care s-a incercat gasirea unei solutii la interdictia aplicata de Rusia asupra importurilor de carne de porc din Uniunea Europeana datorita aparitiei pestei porcine africane pe teritoriul comunitatii.

Serghei Dankvert, presedintele Rosselkhoznadzor (serviciul de supraveghere veterinara si fitosanitara din Rusia) s-a intalnit cu mai multi directori de servicii veterinare, asociatii si uniuni din industria carnii din Franta, Olanda, Danemarca si Lituania. La intalnire a mai participat si Valerii Sitnikov, presedintele Departamentului de Masuri Veterinare si Fitosanitare din cadrul Comisiei Economice Eurasiatice, si directorul companiei rusesti North-West Meat Association, Dmitri Pozdniakov.

Presedintele Rosselkhoznadzor a declarat ca situatia raspandirii pestei porcine africane s-a inrautatit semnificativ in Europa odata cu descoperirea primului caz al bolii pe teritoriul Poloniei, situatie care se potriveste cu prognozele institutiei rusesti privind directia si viteza raspandirii bolii. Situatia epizootica ameninta nu doar tarile baltice si Polonia, dar si Germania, Cehia, Romania, Bulgaria si Slovacia, dar si alte tari din regiune, impreuna cu regiunea ruseasca Kaliningrad, unele regiuni din Ucraina si Belarus.

Situatia cere masuri dure si sistematice pentru a opri raspandirea bolii, a spus Dl. Dankvert, iar partea rusa este gata sa ofere asistenta Comisiei Europene, din partea careia Rosselkhoznadzor asteapta propuneri privind regionalizarea.

Jean-Luc Angot, seful serviciului veterinar francez, a precizat ca raspandirea pestei porcine africane pune o serie de probleme diverse – de sanatatea animalelor, de natura sociala si politica, care afecteaza atat exportatorii, cat si importatorii si procesatorii. Angot a descris metoda franceza de monitorizare a bolii, impreuna cu sistemele destinate urmaririi animalelor, materiilor prime si produselor finite. Aceste masuri cuprinzatoare, sustine domnia sa, vor asigura un nivel potrivit de biosecuritate in Franta.

Directorul Executiv al North-West Meat Association, Dmitri Pozdniakov, sustine ca standardele si controalele curente in Uniunea Europeana ofera garantii suficiente pentru exportul produselor din carne de porc, indiferent de actiunile viitoare ce vor fi luate de Comisia Europeana. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...