Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue opreste importurile de carne de vita din sua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Recolta.eu, Uniunea Europeana, Mexicul, Japonia si Taiwanul au anuntat ca nu vor interzice importurile de carne de vita din Statele Unite ale Americii si nu isi vor schimba modalitatile de control sanitar la vama, chiar daca recent a fost descoperit un caz de „boala a vacii nebune” in California, primul din ultimii sase ani.

Purtatorul de cuvant al UE, Frederic Vincent, a declarat ca blocul european nu planuieste sa ia vreo masura ca urmare a aparitiei acestui caz de encefalopatie spongiforma bovina, anunta ziarul Bursa.

Totodata, Minoru Yamamoto, director in cadrul Ministerului Agriculturii de la Tokyo, responsabil cu sanatatea internationala a animalelor, a afirmat ca Japonia nu va suspenda importurile de carne de vita din SUA, in conditiile in care livrarile sunt facute in baza unui cadrul legal acceptat, ce preve-de ca boala vacii nebune nu a fost eradicata.

Tai Yu-yen, secretar sef al Consiliului Agriculturii din Taiwan, a spus ca restrictiile existente in materie, in prezent, nu vor fi modificate, iar Minis-terul Agriculturii din Mexic a informat ca va ramane neschimbat comertul cu carne de vita din SUA.

Cazul mentionat a fost depistat la o ferma de lapte din centrul Californiei, potrivit spuselor lui John Clifford, responsabil cu problemele veterinare in cadrul Departamentului Agriculturii din SUA.

Pretul carnii de vita in viu cu livrare in iunie a crescut cu 0,5% ieri, la ora 09.44, la Chicago Mercantile Exchange, ajungand la 1,12150 dolari livra (o livra = aproximativ 500 gr). Marti, cotatia a scazut cu 2,6%, la 1,11575 dolari livra – cel mai redus nivel din 1 iulie 2011 pana la momentul actual. Totodata, scaderea a fost cea mai importanta din 23 mai pana in prezent.

IFFA 2019 – Subiect fierbinte: Tehnologii pentru siguranța alimentelor
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În perioada 4-9 mai 2019, companiile internaționale de vârf vor prezenta cele mai recente tehnologii la IFFA și vor furniza informații despre cele mai importante tendințe și evoluții din industria cărnii. De importanță majoră sunt, mai presus de toate, soluțiile menite să asigure o mai mare siguranță...

După Brexit, EDA anunță o posibilă ”apocalipsă” a laptelui
Autor: Nora Marin  /   vineri, 22 martie 2019

Cu o potențială posibilă de acțiune a Brexit în câteva zile, Asociația Europeană a Lactatelor (EDA) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la impactul potențial asupra industriei europene a produselor lactate.   În timp ce guvernul britanic se luptă cu toate scenariile posibile - să se prăbușească fără înțelegere,...