Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue opreste importurile de carne de vita din sua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Recolta.eu, Uniunea Europeana, Mexicul, Japonia si Taiwanul au anuntat ca nu vor interzice importurile de carne de vita din Statele Unite ale Americii si nu isi vor schimba modalitatile de control sanitar la vama, chiar daca recent a fost descoperit un caz de „boala a vacii nebune” in California, primul din ultimii sase ani.

Purtatorul de cuvant al UE, Frederic Vincent, a declarat ca blocul european nu planuieste sa ia vreo masura ca urmare a aparitiei acestui caz de encefalopatie spongiforma bovina, anunta ziarul Bursa.

Totodata, Minoru Yamamoto, director in cadrul Ministerului Agriculturii de la Tokyo, responsabil cu sanatatea internationala a animalelor, a afirmat ca Japonia nu va suspenda importurile de carne de vita din SUA, in conditiile in care livrarile sunt facute in baza unui cadrul legal acceptat, ce preve-de ca boala vacii nebune nu a fost eradicata.

Tai Yu-yen, secretar sef al Consiliului Agriculturii din Taiwan, a spus ca restrictiile existente in materie, in prezent, nu vor fi modificate, iar Minis-terul Agriculturii din Mexic a informat ca va ramane neschimbat comertul cu carne de vita din SUA.

Cazul mentionat a fost depistat la o ferma de lapte din centrul Californiei, potrivit spuselor lui John Clifford, responsabil cu problemele veterinare in cadrul Departamentului Agriculturii din SUA.

Pretul carnii de vita in viu cu livrare in iunie a crescut cu 0,5% ieri, la ora 09.44, la Chicago Mercantile Exchange, ajungand la 1,12150 dolari livra (o livra = aproximativ 500 gr). Marti, cotatia a scazut cu 2,6%, la 1,11575 dolari livra – cel mai redus nivel din 1 iulie 2011 pana la momentul actual. Totodata, scaderea a fost cea mai importanta din 23 mai pana in prezent.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...