Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue opreste importurile de carne de vita din sua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum informeaza Recolta.eu, Uniunea Europeana, Mexicul, Japonia si Taiwanul au anuntat ca nu vor interzice importurile de carne de vita din Statele Unite ale Americii si nu isi vor schimba modalitatile de control sanitar la vama, chiar daca recent a fost descoperit un caz de „boala a vacii nebune” in California, primul din ultimii sase ani.

Purtatorul de cuvant al UE, Frederic Vincent, a declarat ca blocul european nu planuieste sa ia vreo masura ca urmare a aparitiei acestui caz de encefalopatie spongiforma bovina, anunta ziarul Bursa.

Totodata, Minoru Yamamoto, director in cadrul Ministerului Agriculturii de la Tokyo, responsabil cu sanatatea internationala a animalelor, a afirmat ca Japonia nu va suspenda importurile de carne de vita din SUA, in conditiile in care livrarile sunt facute in baza unui cadrul legal acceptat, ce preve-de ca boala vacii nebune nu a fost eradicata.

Tai Yu-yen, secretar sef al Consiliului Agriculturii din Taiwan, a spus ca restrictiile existente in materie, in prezent, nu vor fi modificate, iar Minis-terul Agriculturii din Mexic a informat ca va ramane neschimbat comertul cu carne de vita din SUA.

Cazul mentionat a fost depistat la o ferma de lapte din centrul Californiei, potrivit spuselor lui John Clifford, responsabil cu problemele veterinare in cadrul Departamentului Agriculturii din SUA.

Pretul carnii de vita in viu cu livrare in iunie a crescut cu 0,5% ieri, la ora 09.44, la Chicago Mercantile Exchange, ajungand la 1,12150 dolari livra (o livra = aproximativ 500 gr). Marti, cotatia a scazut cu 2,6%, la 1,11575 dolari livra – cel mai redus nivel din 1 iulie 2011 pana la momentul actual. Totodata, scaderea a fost cea mai importanta din 23 mai pana in prezent.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...