Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue, optimista in privinta acordului cu mercosur

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana si Mercosur au un angajament clar de progersa cu negocierile comerciale si de a incheia o afacere, pana la sfarsitul lui 2011 sau, cel mai tarziu, la inceputul anului viitor, anunta infocarne.ro. Seful biroului Uniunii in America Latina si ambasador al UE in Argentina,Gustavo Martin Prada, este in prezent in Buenos Aires pentru prima reuniune a UE / Argentina.

Nu este un exercitiu simplu, dar noi suntem optimisti, este un moment crucial pentru unsprezece ani de negocieri, a spus Prada. Obstacolele care trebuie depasite pentru semnarea acestui acord includ Parlamentul UE si mai multe tari, conduse de Franta, care conditioneaza orice acord cu Mercosur de protejarea agricultorilor europeni.

Toate institutiile europene sunt importante si au responsabilitati diferite si am luat act de declaratia Parlamentului European in apararea fermierilor, dar avem un mandat de zece ani din partea Comisiei Europene in sprijinul negocierilor comerciale a mai spus Prada.
Acordul este cu cei patru membri cu drepturi depline (Argentina, Brazilia, Paraguay si Uruguay) si, intr-un viitor apropiat, cu Venezuela. Suntem cu totii constienti de importanta pietei braziliene, dar ar fi o greseala sa luam in considerare intregul pachet doar ca o tranzactie de comert. Pe langa comert, va fi un acord politic si de cooperare si toti partenerii sunt la fel de importanti, a concluzionat ambasadorul UE in Argentina.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...