Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue, optimista in privinta acordului cu mercosur

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Uniunea Europeana si Mercosur au un angajament clar de progersa cu negocierile comerciale si de a incheia o afacere, pana la sfarsitul lui 2011 sau, cel mai tarziu, la inceputul anului viitor, anunta infocarne.ro. Seful biroului Uniunii in America Latina si ambasador al UE in Argentina,Gustavo Martin Prada, este in prezent in Buenos Aires pentru prima reuniune a UE / Argentina.

Nu este un exercitiu simplu, dar noi suntem optimisti, este un moment crucial pentru unsprezece ani de negocieri, a spus Prada. Obstacolele care trebuie depasite pentru semnarea acestui acord includ Parlamentul UE si mai multe tari, conduse de Franta, care conditioneaza orice acord cu Mercosur de protejarea agricultorilor europeni.

Toate institutiile europene sunt importante si au responsabilitati diferite si am luat act de declaratia Parlamentului European in apararea fermierilor, dar avem un mandat de zece ani din partea Comisiei Europene in sprijinul negocierilor comerciale a mai spus Prada.
Acordul este cu cei patru membri cu drepturi depline (Argentina, Brazilia, Paraguay si Uruguay) si, intr-un viitor apropiat, cu Venezuela. Suntem cu totii constienti de importanta pietei braziliene, dar ar fi o greseala sa luam in considerare intregul pachet doar ca o tranzactie de comert. Pe langa comert, va fi un acord politic si de cooperare si toti partenerii sunt la fel de importanti, a concluzionat ambasadorul UE in Argentina.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...