Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue restabileste regimul de taxe scazute la import pentru importatorii de carne de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Comisia Europeana a confirmat ca exportatori importanti de carne de vita cum sunt Brazilia, Argentina si Uruguay vor fi exclusi de la viitorul regim de taxa pe importuripentru pietele emergente, deoarece ei sunt acum prea bogati ca sa mai beneficieze.

Bruxel a realizat o noua lista cu tari care sunt calificate cu statutul acesta special si brazilienii, argentinieni si uruguayenii nu sunt inclusi, alaturi de tarile cu venituri medii cum ar fi Venezuela, Belarus, Rusia, Kazakstan, Malayesia si altii. Taxele UE pentru multe dintre exporturile lor vor creste de la 1 ianuarie 2014.

O nota a Comisiei spune ca: Cateva limitari la export sunt asteptate pentru multi dintre acesti parteneri. Totodata este adaugat ca aceste limitari pot fi semnificative acolo unde comertul a fost mare. De exemplu, Brazilia a exportat carne de vita in valoare de 161 milioane $ in Italia in 2011, in valoare de 142 m $ in Olanda si de 79 m $ in Spania, arata un raport al Natiunilor Unite.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...