Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue restabileste regimul de taxe scazute la import pentru importatorii de carne de vita

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Globalmeatnews.com, Comisia Europeana a confirmat ca exportatori importanti de carne de vita cum sunt Brazilia, Argentina si Uruguay vor fi exclusi de la viitorul regim de taxa pe importuripentru pietele emergente, deoarece ei sunt acum prea bogati ca sa mai beneficieze.

Bruxel a realizat o noua lista cu tari care sunt calificate cu statutul acesta special si brazilienii, argentinieni si uruguayenii nu sunt inclusi, alaturi de tarile cu venituri medii cum ar fi Venezuela, Belarus, Rusia, Kazakstan, Malayesia si altii. Taxele UE pentru multe dintre exporturile lor vor creste de la 1 ianuarie 2014.

O nota a Comisiei spune ca: Cateva limitari la export sunt asteptate pentru multi dintre acesti parteneri. Totodata este adaugat ca aceste limitari pot fi semnificative acolo unde comertul a fost mare. De exemplu, Brazilia a exportat carne de vita in valoare de 161 milioane $ in Italia in 2011, in valoare de 142 m $ in Olanda si de 79 m $ in Spania, arata un raport al Natiunilor Unite.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...