Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue revizuieste legislatia pentru o mai buna protectie a animalelor utilizate in cadrul experimentelor stiintifice

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Parlamentul European a votat in favoarea revizuirii legislatiei privind animalele utilizate in scopuri stiintifice, informeaza site-ul www.ec.europa.eu. Legislatia revizuita, propusa initial de Comisia Europeana in 2008, va intari protectia animalelor de care este inca nevoie pentru cercetare si teste de siguranta.

Noua directiva va juca de asemenea un rol semnificativ in reducerea numarului animalelor folosite in cadrul experimentelor, impunand utilizarea de alternative, atunci cand acest lucru este posibil, asigurand in acelasi timp conditii egale de concurenta pentru industria din UE si sporind calitatea activitatilor de cercetare desfasurate in UE.

Noua directiva are ca obiect animalele folosite in educatie si formare si in cercetarea de baza, vizand toate vertebratele neumane vii, plus anumite alte specii susceptibile sa simta durere.Utilizarea de primate neumane este supusa unor restrictii, iar noua directiva introduce si o interdictie de utilizare a primatelor mari in proceduri stiintifice.Un stat membru poate primi in mod exceptional permisiunea de a le utiliza numai in cazul in care este amenintata supravietuirea speciei insasi sau in cazul aparitiei neasteptate la om a unei boli mortale sau invalidante.

In prezent nu este posibil sa se interzica complet utilizarea animalelor in cadrul testelor de siguranta sau in cercetarea biomedicala.Prin urmare, revizuirea incearca sa asigure faptul ca se utilizeaza animale doar atunci cand nu sunt disponibile alte mijloace.Utilizarea lor trebuie sa fie pe deplin motivata, iar beneficiile preconizate trebuie sa depaseasca suferinta cauzata animalelor.De asemenea, noua directiva ar asigura faptul ca animalele sunt ingrijite si tratate in mod corespunzator – de exemplu, ca acestea beneficiaza de custi de dimensiuni adecvate si de un mediu adaptat fiecarei specii.Respectarea acestor dispozitii va fi monitorizata in permanenta.

Statele membre vor avea la dispozitie 24 de luni pentru a adopta si publica actele nationale care vor transpune dispozitiile acestei directive. Noua directiva va intra in vigoare la 1 ianuarie 2013.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...