Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE revizuiește prețurile orientative pentru importurile păsărilor de curte

Autor: Meat MIlkvineri, 4 iulie, 2014

Comisia Europeana a revizuit preturile orientative pentru o serie din importurile de pasari de curte, in cazul in care valoarea exporturilor despasesc aceste niveluri, Uniunea Europeana poate impune taxe suplimentare la vanzarea lor.

Conform noilor reguli, care trebuie sa intre in vigoare in aceasta luna, UE a stabilit un pret reprezentativ pentru 100kg de pulpe de pui congelate provenite din Brazilia de la 135Eur, in timp ce 100kg de bucati dezosate congelate care provin din Argentina s-a dat un pret orientativ de 294Eur; Brazilia de la 220.50Euro; Chile 315.70Eur iar pentru Thailanda 254.60Eur.

In cazul in care aceste preturi sunt depasite, normele Organizatiei Mondiale a Comertului (WTO-World Trade Organisation) permit sa fie perceputa o taxa suplimentara. De asemenea Comisia Europeana a stabilit un nou pret orientativ pentru 100kg de bucati dezozate congelate de curcan din Brazilia de la 312.50Eur si 323.60Eur pentru cele din Chile.

Intre timp, pentru Argentina, exporturile de pui intregi congelati, cu 70% din greutate fiind apa, s-a stabilit un pret orientativ de 122.40Eur la 100kg.Iar unde 65% din greutate este apa pretul stabilit pentru exporturile din Argentina este de 134.30Eur, iar pentru produsele din Brazilia de 147.40Eur.

Aceste preturi vor intra in vigoare atunci cand vor aparea scrise in Monitorul Oficial al Uniunii Europene. Aceste preturi sunt tinute sub control de catre Comisia Europeana. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...