Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue ridica restrictiile privind importurile de carne de pasare din thailanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, statele membre ale UE au sprijinit propunerea Comisiei Europene de a anula restrictiile privind importul de carne de pasare proaspata din Thailanda, incepand cu data de 1 iulie 2012.

Autoritatile de la Bruxelles au interzis, la inceputul anului 2004, orice importuri de carne de pasare proaspata si alte produse derivate provenind din Thailanda, ca urmare a aparitiei focarelor de gripa aviara inalt patogena de tipul H5N1.

Intre timp, Thailanda a pus in aplicare o politica riguroasa de eradicare a virusului H5N1 de pe teritoriul tarii, urmarindu-se eliminarea rapida a animalelor infectate si supravegherea intensiva a efectivelor de pasari de curte.

La randul ei, Comisia Europeana a adoptat mai multe masuri de protectie in scopul de a evita orice risc de introducere a virusului in efectivele de pasari de curte din Uniunea Europeana, si a pune in pericol sanatatea umana.

In ultimii ani, expertii europeni au efectuat mai multe misiuni de inspectie in Thailanda, iar rezultatele din martie 2011 au creat un climat favorabil ridicarii acestei restrictii. La intalnirea din 2 aprilie 2012 a Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala (SCoFCAH), statele membre au sustinut propunerea Comisiei Europene privind reluarea importurilor de carne de pasare din Thailanda, incepand cu a doua jumatate a anului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...