Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue ridica restrictiile privind importurile de carne de pasare din thailanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, statele membre ale UE au sprijinit propunerea Comisiei Europene de a anula restrictiile privind importul de carne de pasare proaspata din Thailanda, incepand cu data de 1 iulie 2012.

Autoritatile de la Bruxelles au interzis, la inceputul anului 2004, orice importuri de carne de pasare proaspata si alte produse derivate provenind din Thailanda, ca urmare a aparitiei focarelor de gripa aviara inalt patogena de tipul H5N1.

Intre timp, Thailanda a pus in aplicare o politica riguroasa de eradicare a virusului H5N1 de pe teritoriul tarii, urmarindu-se eliminarea rapida a animalelor infectate si supravegherea intensiva a efectivelor de pasari de curte.

La randul ei, Comisia Europeana a adoptat mai multe masuri de protectie in scopul de a evita orice risc de introducere a virusului in efectivele de pasari de curte din Uniunea Europeana, si a pune in pericol sanatatea umana.

In ultimii ani, expertii europeni au efectuat mai multe misiuni de inspectie in Thailanda, iar rezultatele din martie 2011 au creat un climat favorabil ridicarii acestei restrictii. La intalnirea din 2 aprilie 2012 a Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala (SCoFCAH), statele membre au sustinut propunerea Comisiei Europene privind reluarea importurilor de carne de pasare din Thailanda, incepand cu a doua jumatate a anului.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...