Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue ridica restrictiile privind importurile de carne de pasare din thailanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, statele membre ale UE au sprijinit propunerea Comisiei Europene de a anula restrictiile privind importul de carne de pasare proaspata din Thailanda, incepand cu data de 1 iulie 2012.

Autoritatile de la Bruxelles au interzis, la inceputul anului 2004, orice importuri de carne de pasare proaspata si alte produse derivate provenind din Thailanda, ca urmare a aparitiei focarelor de gripa aviara inalt patogena de tipul H5N1.

Intre timp, Thailanda a pus in aplicare o politica riguroasa de eradicare a virusului H5N1 de pe teritoriul tarii, urmarindu-se eliminarea rapida a animalelor infectate si supravegherea intensiva a efectivelor de pasari de curte.

La randul ei, Comisia Europeana a adoptat mai multe masuri de protectie in scopul de a evita orice risc de introducere a virusului in efectivele de pasari de curte din Uniunea Europeana, si a pune in pericol sanatatea umana.

In ultimii ani, expertii europeni au efectuat mai multe misiuni de inspectie in Thailanda, iar rezultatele din martie 2011 au creat un climat favorabil ridicarii acestei restrictii. La intalnirea din 2 aprilie 2012 a Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala (SCoFCAH), statele membre au sustinut propunerea Comisiei Europene privind reluarea importurilor de carne de pasare din Thailanda, incepand cu a doua jumatate a anului.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...