Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue ridica restrictiile privind importurile de carne de pasare din thailanda

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Agroinfo, statele membre ale UE au sprijinit propunerea Comisiei Europene de a anula restrictiile privind importul de carne de pasare proaspata din Thailanda, incepand cu data de 1 iulie 2012.

Autoritatile de la Bruxelles au interzis, la inceputul anului 2004, orice importuri de carne de pasare proaspata si alte produse derivate provenind din Thailanda, ca urmare a aparitiei focarelor de gripa aviara inalt patogena de tipul H5N1.

Intre timp, Thailanda a pus in aplicare o politica riguroasa de eradicare a virusului H5N1 de pe teritoriul tarii, urmarindu-se eliminarea rapida a animalelor infectate si supravegherea intensiva a efectivelor de pasari de curte.

La randul ei, Comisia Europeana a adoptat mai multe masuri de protectie in scopul de a evita orice risc de introducere a virusului in efectivele de pasari de curte din Uniunea Europeana, si a pune in pericol sanatatea umana.

In ultimii ani, expertii europeni au efectuat mai multe misiuni de inspectie in Thailanda, iar rezultatele din martie 2011 au creat un climat favorabil ridicarii acestei restrictii. La intalnirea din 2 aprilie 2012 a Comitetului permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala (SCoFCAH), statele membre au sustinut propunerea Comisiei Europene privind reluarea importurilor de carne de pasare din Thailanda, incepand cu a doua jumatate a anului.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....