Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE și Japonia au semnat Acordul de liberalizare a Parteneriatului Economic

Autor: Nora Marinmiercuri, 25 iulie, 2018

Uniunea Europeană și Japonia au semnat Acordul de Liberalizare din cadrul Parteneriatului Economic dintre cele două părți. În acest sens, Directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a declarat:

 

„Aceasta este o zi bună pentru comerțul liber. Semnarea oficială a Acordului de parteneriat economic UE-Japonia, cel mai mare acord comercial bilateral încheiat între UE și UE, a trimis un mesaj important acelor lideri care doresc să elimine tot ceea ce a obținut un sistem de tranzacționare mondial bazat pe reguli.

 

Aceasta înseamnă eliminarea unui număr mare de tarife care afectează comerțul dintre noi – aceasta este o veste bună pentru consumatori și întreprinderi de pe ambele piețe. Concluzia, de asemenea, astăzi a unui acord de transfer de date cu Japonia va facilita comerțul electronic, garantând în același timp protecția datelor personale. ”

 

EuroCommerce a fost unul dintre primele grupuri de afaceri care solicită un acord comercial între UE și Japonia. Fiind cel mai mare partener comercial al UE în Asia după China și al șaselea cel mai important partener comercial la nivel mondial, este un pas vital în agenda comercială a Comisiei.

 

Împreună, piețele UE și japoneză reprezintă o treime din PIB-ul mondial, iar acordul este de așteptat să economisească până la 1 miliard de euro pe an în taxele vamale. Pentru comercianții cu amănuntul și cu angrosiști ​​europeni, aceasta este o poveste de succes, plină de oportunități. Sperăm că acordul poate intra în vigoare anul viitor.

 

Verschueren a adăugat: „Toți – întreprinderile și consumatorii – vor putea profita de avantajele acestei înțelegeri comerciale de îndată ce intră în vigoare: pentru multe produse, tarifele vor fi eliminate imediat. Prin urmare, sperăm foarte mult ca Parlamentul European și statele membre să permită Europei să beneficieze de aceste beneficii prin ratificarea rapidă a acordului „, se arată într-un comunicat transmis de EuroCommerce redacției revistei Meat.Milk.

Eurocommerce: Transparența și viteza sunt vitale în privința siguranței alimentare
Autor: meatmilk  /   joi, 7 martie 2019

(Comunicat) Vorbind după încheierea negocierilor privind Regulamentul transparenței și sustenabilității în cadrul procesului de evaluare a riscurilor în CE, directorul general al EuroCommerce, Christian Verschueren, a declarat:   "Retailerii și angrosiștii din Europa sprijină activitatea Autorității Europene pentru...

IFFA 2019 – Digitalizarea comerțului cu carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) La târgul IFFA 2019, din Frankfurt am Main, în perioada 4-9 mai, profesioniștii din sectorul măcelăriilor și al prelucrării cărnii vor putea afla mai multe informații despre modul în care practicile tradiționale și viitoare vor evolua în relațiile comerciale.   Revoluția digitală și o gamă largă de...