Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE, somată să stopeze importul de carne de cal din Brazilia

Autor: Miruna Sorescumarți, 8 martie, 2016

UE a fost avertizată să oprească importurile de carne de cal din Brazilia, după ce o instituție și-a exprimat îngrijorarea asupra abuzului care se comite în privința bunăstării animalelor. Acuzația vine în urma unor dovezi clare, potrivit cărora, mai mulți cai au murit în drum spre abatoare.

 

Un audit al OAV (Oficiul veterinar și Alimentar din Brazilia) dar și UE audescoperit deficiențe șocante legate de producția de carne de cal destinată Europei.

Raportul a constatat că un număr mare de animale au fost moarte sau au ajuns ”într-o stare de slăbiciune extremă” la sosirea la abatoare, ceea ce reprezintă o încîlcare clară a legii privind bunăstarea animalelor, lege pe care orice țară trebuie să o respecte faca vrea să exporte carne în UE.

 

În plus, s-au descoperit deficiențe și în problemele de siguranță alimentară și trasabilitate. Raportul OAV a constatat că implementarea în Brazilia a unui plan de monitorizare a reziduurilorpentru cai, în perioada 2014-2015, nu a îndeplinit standardele de siguranță alimentară ale UE.

Având în vedere aceste dovezi, Humane Society International acerut UE să oprească importul de carne de cal din Brazilia.

 

”Încă odată, un audit al Oficiului Alimentar Veterinar a confirmat avertismentele noastre repetate că importul de carne de cal din afara UE nu respectăstandardele de siguranță alimentară ale UE”, a declarat dr. Joanna Swabe, director executiv al UE, la Humane Society International.

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...