Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE, somată să stopeze importul de carne de cal din Brazilia

Autor: Miruna Sorescumarți, 8 martie, 2016

UE a fost avertizată să oprească importurile de carne de cal din Brazilia, după ce o instituție și-a exprimat îngrijorarea asupra abuzului care se comite în privința bunăstării animalelor. Acuzația vine în urma unor dovezi clare, potrivit cărora, mai mulți cai au murit în drum spre abatoare.

 

Un audit al OAV (Oficiul veterinar și Alimentar din Brazilia) dar și UE audescoperit deficiențe șocante legate de producția de carne de cal destinată Europei.

Raportul a constatat că un număr mare de animale au fost moarte sau au ajuns ”într-o stare de slăbiciune extremă” la sosirea la abatoare, ceea ce reprezintă o încîlcare clară a legii privind bunăstarea animalelor, lege pe care orice țară trebuie să o respecte faca vrea să exporte carne în UE.

 

În plus, s-au descoperit deficiențe și în problemele de siguranță alimentară și trasabilitate. Raportul OAV a constatat că implementarea în Brazilia a unui plan de monitorizare a reziduurilorpentru cai, în perioada 2014-2015, nu a îndeplinit standardele de siguranță alimentară ale UE.

Având în vedere aceste dovezi, Humane Society International acerut UE să oprească importul de carne de cal din Brazilia.

 

”Încă odată, un audit al Oficiului Alimentar Veterinar a confirmat avertismentele noastre repetate că importul de carne de cal din afara UE nu respectăstandardele de siguranță alimentară ale UE”, a declarat dr. Joanna Swabe, director executiv al UE, la Humane Society International.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...