Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

UE, somată să stopeze importul de carne de cal din Brazilia

Autor: Miruna Sorescumarți, 8 martie, 2016

UE a fost avertizată să oprească importurile de carne de cal din Brazilia, după ce o instituție și-a exprimat îngrijorarea asupra abuzului care se comite în privința bunăstării animalelor. Acuzația vine în urma unor dovezi clare, potrivit cărora, mai mulți cai au murit în drum spre abatoare.

 

Un audit al OAV (Oficiul veterinar și Alimentar din Brazilia) dar și UE audescoperit deficiențe șocante legate de producția de carne de cal destinată Europei.

Raportul a constatat că un număr mare de animale au fost moarte sau au ajuns ”într-o stare de slăbiciune extremă” la sosirea la abatoare, ceea ce reprezintă o încîlcare clară a legii privind bunăstarea animalelor, lege pe care orice țară trebuie să o respecte faca vrea să exporte carne în UE.

 

În plus, s-au descoperit deficiențe și în problemele de siguranță alimentară și trasabilitate. Raportul OAV a constatat că implementarea în Brazilia a unui plan de monitorizare a reziduurilorpentru cai, în perioada 2014-2015, nu a îndeplinit standardele de siguranță alimentară ale UE.

Având în vedere aceste dovezi, Humane Society International acerut UE să oprească importul de carne de cal din Brazilia.

 

”Încă odată, un audit al Oficiului Alimentar Veterinar a confirmat avertismentele noastre repetate că importul de carne de cal din afara UE nu respectăstandardele de siguranță alimentară ale UE”, a declarat dr. Joanna Swabe, director executiv al UE, la Humane Society International.

La Alimentaria se pune accentul pe natural si inovator
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 aprilie 2018

Cea mai buna opinie despre actuala editie a targului Alimentaria, care se desfasoara in aceste zile la Barcelona, ti-o poti forma daca vizitezi salonul MultipleFoods, acolo unde sunt adunate companii dintre cele mai diverse, ale caror produse nu sunt caracterizate decat de doua calitati: natural si inovator.   Daca, in zona fructelor de...

În toamnă, la SIAL-Paris, sunt așteptate peste 7.200 de companii din 109 țări
Autor: Ursachi Veronica  /   miercuri, 11 aprilie 2018

Ediția din acest an a târgului SIAL, de la Paris, va avea loc în perioada 21-25 octombrie 2018, acolo unde sunt așteptate să expună peste 7.020 de companii din 109 țări, acoperind întreaga plajă de interes, de la ingrediente, la produse prelucrate, inclusiv produse proaspete.   Dintre cele mai importante Saloane care vor fi...