Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

UE spune NU, porumbului modificat genetic

Autor: Meat MIlkvineri, 17 ianuarie, 2014

Porumbul modificat genetic “Pioneer 1507″ nu ar trebui pus pe piaţă pentru cultivare, întrucât polenul său rezistent la insecte ar putea răni moliile şi fluturii, spune Parlamentul European într-o rezoluţie adoptată azi, potrivit Biroului Parlamentului European în România.

Deputaţii cer Consiliului să respingă autorizarea pe care o propusese, iar Comisiei să nu propună şi să nu reînnoiască autorizaţiile pentru niciun fel de organism modificat genetic înainte de îmbunătăţirea metodelor de evaluare a riscurilor, notează Agrointel.

Deputaţii se opun punerii pe piaţa UE a acestui porumb modificat genetic pe motiv că acest lucru ar depăşi puterile de implementare ale Comisiei, stabilite în regulile UE privind eliberarea deliberată în mediu a unor organisme modificate genetic.

Deputaţii subliniază că propunerea Comisiei nu specifică “nicio condiţie pentru protejarea unor medii/ecosisteme speciale şi/sau a unor arii geografice”, aşa cum cere legislaţia. Rezoluţia a fost adoptată cu 385 de voturi pentru la 201 împotrivă şi 30de abţineri. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...