Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ue spune „nu” taxarii inverse

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oficialii de la Bruxelles au respins propunerea autoritatilor romane privind taxarea inversa in sectorul alimentar, potrivit lui Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria Panificatiei.

El spune ca, la cea mai recenta discutie cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, acesta i-a spus sa vorbeasca de taxare la trecut, si asta pentru ca Romania nu mai poate obtine acest lucru de la Comisia Europeana.
Autoritatile romane au vrut sa impuna taxarea inversa, prin care TVA s-ar incasa la vanzarea produsului in magazine, pentru cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie ca o masura pentru reducerea evaziunii fiscale.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, spunea recent ca aplicarea acesteia va avea efecte de cateva miliarde de euro in sectorul agro-alimentar. Popescu spune ca respingerea taxarii inverse va duce la cresterea evaziunii fiscale.
De aceeasi parere este si Mihai Lungu, presedintele Cooperativei Muntenia. El spune ca oricum Romania este campioana la evaziune fiscala. Noi avem 70-80% evaziune fata de 2-3% cat au alte tari europene”, a adaugat Lungu.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...