Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue spune „nu” taxarii inverse

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oficialii de la Bruxelles au respins propunerea autoritatilor romane privind taxarea inversa in sectorul alimentar, potrivit lui Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria Panificatiei.

El spune ca, la cea mai recenta discutie cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, acesta i-a spus sa vorbeasca de taxare la trecut, si asta pentru ca Romania nu mai poate obtine acest lucru de la Comisia Europeana.
Autoritatile romane au vrut sa impuna taxarea inversa, prin care TVA s-ar incasa la vanzarea produsului in magazine, pentru cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie ca o masura pentru reducerea evaziunii fiscale.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, spunea recent ca aplicarea acesteia va avea efecte de cateva miliarde de euro in sectorul agro-alimentar. Popescu spune ca respingerea taxarii inverse va duce la cresterea evaziunii fiscale.
De aceeasi parere este si Mihai Lungu, presedintele Cooperativei Muntenia. El spune ca oricum Romania este campioana la evaziune fiscala. Noi avem 70-80% evaziune fata de 2-3% cat au alte tari europene”, a adaugat Lungu.

GfK: Piața produselor de larg consum a crescut cu 13 %
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) În primul trimestru al anului 2018, piața bunurilor de larg consum pentru acasă din România a înregistrat o creștere în valoare de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut. Spre deosebire de perioadele anterioare, volumele cumpărate au reintrat pe o curbă ascendentă (+7.4%). Familiile au mers mai des la cumpărături...

Studiu Cargill: Consumatorii asociază bunăstarea animalelor cu siguranța alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 24 mai 2018

Cercetările efectuate de Cargill în cadrul studiului "Feed 4 Thought" au constatat că 94% dintre consumatorii europeni cred că proteina este crescută și manipulată cu măsuri adecvate de siguranță alimentară.   Un total de 1.000 de participanți din întreaga Uniune Europeană au fost chestionați în aprilie, pentru a examina...