Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ue spune „nu” taxarii inverse

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Oficialii de la Bruxelles au respins propunerea autoritatilor romane privind taxarea inversa in sectorul alimentar, potrivit lui Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria Panificatiei.

El spune ca, la cea mai recenta discutie cu ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, acesta i-a spus sa vorbeasca de taxare la trecut, si asta pentru ca Romania nu mai poate obtine acest lucru de la Comisia Europeana.
Autoritatile romane au vrut sa impuna taxarea inversa, prin care TVA s-ar incasa la vanzarea produsului in magazine, pentru cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahar, faina, paine si produse de panificatie ca o masura pentru reducerea evaziunii fiscale.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu, spunea recent ca aplicarea acesteia va avea efecte de cateva miliarde de euro in sectorul agro-alimentar. Popescu spune ca respingerea taxarii inverse va duce la cresterea evaziunii fiscale.
De aceeasi parere este si Mihai Lungu, presedintele Cooperativei Muntenia. El spune ca oricum Romania este campioana la evaziune fiscala. Noi avem 70-80% evaziune fata de 2-3% cat au alte tari europene”, a adaugat Lungu.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...